REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo antros kartos „ultrabook“ kompiuterių, kuriuose naudojami „Ivy Bridge“ architektūros procesoriai, praėjo ne tiek daug laiko, tačiau pasauliniame voratinklyje jau pasirodė nemažai informacijos apie pamainą, kuri naudos „Intel Haswell“ procesorius. Pavyzdžiui, jau tapo žinoma, jog trečios kartos „ultrabook“ kompiuteriams bus privaloma turėti apšvietimo jutiklį.

REKLAMA
REKLAMA

Tokie davikliai plačiai naudojami išmaniuosiuose telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose, tiesa, juos savo „ultrabook“ kompiuteriuose jau dabar naudoja tokios kompanijos kaip „Dell“ ir „Lenovo“ (ir eilė kitų gamintojų). Didžiausia tokių jutiklių nauda – tai ekrano ryškumo pritaikymas priklausomai nuo aplinkos sąlygų. Idealiu atveju tai gali sutaupyti tam tikrą dalį baterijos talpos, o tai mobiliesiems kompiuteriams yra visai pageidautinas dalykas.

REKLAMA

Taip pat paaiškėjo ir kitas reikalavimas, apie kurį praneša „DigiTimes“, tradiciškai remdamasis savo pramoniniais šaltiniais. Taigi, trečios kartos „ultrabook“ kompiuteriai su „Haswell“ procesoriais turėtų gauti stereoskopinius ekranus, naują vartotojo sąsają bei įvairiausių jutiklių komplektą. „Apginkluotų iki ausų“ „ultrabook“ kompiuterių debiutas turėtų įvykti 2013 metų II ketvirtyje.

Taip pat pažymima, jog „Intel“ surado būdų, kaip sumažinti „ultrabook“ kompiuterių korpusų savikainą net iki 65 %. Tam bus pasiskolintos technologijos, kurios šiuo metu naudojamos automobilių ir aerokosminių technologijų pramonėje. Kartu su kitomis iniciatyvomis šis žingsnis, „Intel“ atstovų manymu, taps rimtu indėliu formuojant palankų vartotojų požiūrį į „ultrabook“ kompiuterius, kurie nors ir nelabai sparčiai pinga, tačiau vis tiek vertinami dėl savo patrauklaus dizaino, kokybiškų komponentų ir pakankamai patrauklių charakteristikų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų