REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saulės ir tradicinių akinių madas diktuoja dizaineriai, tačiau ar besivaikydami madų nerizikuojame atrodyti juokingai? Ar visa tai, kas madinga yra mums tinkama? Kaip atsirinkti?

Saulės ir tradicinių akinių madas diktuoja dizaineriai, tačiau ar besivaikydami madų nerizikuojame atrodyti juokingai? Ar visa tai, kas madinga yra mums tinkama? Kaip atsirinkti?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jaunina, o gal sendina, mažina veidą ar, priešingai - jį paryškina, atrodo stilingai, elegantiškai ar senamadiškai, ar tinka prie odos bei plaukų spalvos, akių formos – anot optikų darbuotojų, šie ir dar daugybė kitų pačių įvairiausių klausimų neduoda ramybės tiems, kurie renkasi akinius. Išsirinkti ne tik patinkančius, bet ir labiausiai tinkančius akinius nėra sunku – būtina matuotis, gebėti objektyviai įvertinti save iš šalies, taip pat atminti kelias „gudrybes“, kurios palengvins rinkimosi procesą.

REKLAMA

Odos ir rėmelių spalvos žaidimai

„Žmonės, kuriems reikia išsirinkti naujus, o ypač - pirmuosius akinius, optikose dažniausiai sugaišta nemažai laiko, išvargsta, nes matuojasi dešimtis modelių, kurie jiems visiškai netinka“, - tvirtina didžiausio Europoje optikos salonų tinklo „Fielmann“ klientų aptarnavimo vadovė Vilma Maigienė. Anot jos, jau prieš renkantis šį aksesuarą prekybos vietoje, galima apgalvoti esminius kriterijus, kurie padės apsispręsti greičiau, o tikimybę „nepataikyti“ sumažins iki minimumo.

REKLAMA
REKLAMA

„Šviesiaplaukiams ir šviesiaodžiams paprastai tinka visos rėmelių bei lęšių spalvos ir atspalviai. Šiek tiek sudėtingiau akinius išsirinkti tamsaus gymio žmonėms, nes prie tamsios odos ypač šviesūs rėmeliai kartais atrodo neorganiškai. Tokiu atveju patartina rinktis pilkus, šokoladinius, mėlynos spalvos atspalvius. Jei šviesi oda nėra skaisti, jei ji gausiai „išmarginta“ išsiplėtusiais kapiliarais, derėtų vengti vyšnios spalvos rėmelių – pastarieji dar labiau išryškins kraujagysles. Labai šviesaus gymio žmonėms patartina rinktis juodus rėmelius su šviesėjančiais lęšiais“, - pataria „Fielmann“ atstovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tinkamiausia forma

V. Maigienės teigimu, renkantis rėmelių formą, pirmiausia derėtų išsiaiškinti, kokios formos yra veidas. „Kvadratinio veido formą sušvelnins siauresni, ovalios ar užapvalintos formos rėmeliai. Tuo tarpu apvaliaveidžiams patartina vengti aptakių formų, o rinktis kampuotas, išilgintas. Akiniai neturėtų būti platesni nei plačiausia veido dalis. Trikampio veido viršutinę dalį „palengvins“ stačiakampiai ir ovalūs, šviesių spalvų ir lengvų medžiagų rėmeliai, taip pat – berėmiai akiniai. Pailgam veidui geriausiai tinka rėmeliai, „ištempti“ į plotį. Ovalaus veido forma – pati dėkingiausia, jai tinka praktiškai viskas“, - teigia specialistė. Pasak tinklo atstovės, svarbu nepamiršti ir šio patarimo: jei akiniai nėra masyvūs ir rėmeliai nedengia antakių, viršutinė rėmelių linija turėtų atkartoti antakių formą bei su jais nesikirsti. Priešingu atveju rizikuojama iškreipti veido bruožus.

REKLAMA

„Šį sezoną itin madingi XX amžiaus šeštojo – septintojo dešimtmečio stiliaus – katės formos, aviatoriaus tipo, taip pat stačiakampiai „wayfarer“ formos akiniai tinka praktiškai visiems ir prie visko. Pastaruosius du modelius ypač pamėgę vyrai, nes tokie akiniai klasikiniai, universalūs“, - pasakoja V.Maigienė. Kalbėdama apie vyrų pasirinkimo motyvus ji primena, jog visą liepos mėnesį optikos salonuose „Fielmann“ vairuotojai profesionalai (ši profesija paprastai populiaresnė tarp vyrų) – akinius gali išsirinkti nuo vieno lito. Tereikia pateikti receptą akiniams arba iš anksto užsiregistruoti regėjimo patikrinimui optikos salonuose.

REKLAMA

V.Maigienė taip pat pažymi, jog renkantis akinius, rekomenduojama atkreipti dėmesį ne tik į veido formą, bet ir sudėjimą. Stambesni žmonės atrodo gražiau ir madingiau su masyvesniais rėmeliais, smulkesnio sudėjimo asmenims reikėtų rinktis mažesnius, siauresnių rėmelių akinius.

Tinklo atstovė priduria: „Visgi, kartais smagu tiesiog pasisukioti prieš veidrodį ir su tokiais akiniais, kurių gyvenime neužsidėsime. Salonuose visada laukiami ir eksperimentatoriai – juk didžiausi atradimai gimsta beieškant.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų