REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė trečiadienio posėdyje apsisprendė, kaip Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo projektą įgyvendinančiai bendrovei „Klaipėdos nafta“ bus kompensuojamos išlaidos, patirtos statant Klaipėdos valstybinio jūrų uosto infrastruktūrą, būtiną SGD terminalo plėtrai ir įrengimui.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės nutarime numatyta, kad SGD terminalo projektą įgyvendinanti bendrovė „Klaipėdos nafta„ sukurs uosto infrastruktūrą, kurią pasitikėjimo teise valdys Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Bendrovės „Klaipėdos nafta“ išlaidas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija kompensuos iš pajamų, gautų iš uosto rinkliavų ar kitų mokėjimų už naudojimąsi Klaipėdos valstybiniu jūrų uostu, kuriuos moka SGD terminalo operatorius ir kiti asmenys, aptarnaujantys ar aptarnaujami SGD terminalo. Išlaidos bus kompensuojamos ir iš metinio mokesčio už naudojimąsi krantine, skirta plaukiojančiai SGD saugyklai prisišvartuoti, kurį mokės SGD terminalo operatorius.

REKLAMA

SGD terminalą nuspręsta statyti Lietuvai siekiant užsitikrinti gamtinių dujų tiekimo technologines ir prekybines alternatyvas bei saugų ir patikimą vartotojų aprūpinimą gamtinėmis dujomis. Įgyvendinus projektą, Lietuva nebebus priklausoma nuo vienintelio išorinio gamtinių dujų tiekėjo, atsiras galimybė skatinti konkurenciją gamtinių dujų rinkoje - didinti rinkos konkurencingumą ir likvidumą, nesuteikiant galimybės monopolininkui vienašališkai nustatyti gamtinių dujų importo kainas.

Planuojama, kad SGD terminalas pradės veikti 2014 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų