REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjungos specialusis įgaliotinis Afganistane Vygaudas Ušackas pasmerkė talibų organizuotą egzekuciją, kurios metu 22 metų moteris buvo nužudyta Parvano provincijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš pasibaisėjęs Talibano neseniai viešai įvykdyta mirties bausme 22-erių metų moteriai Parvano provincijoje. Be to, tapo žinoma, kad 30 metų moterį ir du jos vaikus liepos 3 dieną nukirsdino buvęs sutuoktinis Gaznio provincijoje. Šie baisūs įvykiai yra kraštutinio smurto, kurį kasdien patiria Afganistano moterys, pavyzdžiai. Pastaraisiais mėnesiais visoje šalyje staigiai ėmė daugėti „nužudymų dėl garbės“ ir  be teismo vykdomų egzekucijų moterims. Afganistano Nepriklausoma žmogaus teisių komisija patvirtino, kad per pirmuosius du mėnesius, praėjusius nuo Afganistano Naujųjų metų, registruotų „garbės nužudymų“ skaičius buvo beveik toks pats kaip ir per visus praėjusius metus“, – sakė V. Ušackas.

Jis taip pat pažymėjo, kad „neseniai Tokijuje vykusioje konferencijoje Afganistano vyriausybė dar kartą patvirtino savo įsipareigojimą ginti, žmogaus teises ir pagrindines laisves, vyrų ir moterų lygybę, kaip tai numato Konstitucija ir Afganistano tarptautiniai įsipareigojimai žmogaus teisėms. Todėl raginu Afganistano vyriausybę imtis veiksmingų priemonių, siekiant apsaugoti ir užtikrinti moterų saugumą, surasti ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn asmenis, atsakingus už šiuos žiaurius veiksmus. Aš taip pat raginu  Afganistano žmones protestuoti prieš bet kokios formos smurtą, nukreiptą prieš moteris bei teikti pagalbą smurto aukoms. ES yra įsipareigojusi remti ir apsaugoti moterų teises Afganistane. Šiuo tikslu mes teikiame pagalbą Afganistano Vyriausybei ir pilietinei visuomenei, kovojant su smurtu prieš moteris, prieš priverstines bei ankstyvas santuokas ir suteikiant saugią prieglaudą tiems, kuriems jos reikia“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų