REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Taip apskaičiavo britų labdaros organizacija, kovojanti prieš skurdą. Anot tyrimą atlikusios komandos, £36,800 uždarbis per metus keturių asmenų šeimai užtikrintų priimtiną gyvenimo kokybę.

REKLAMA
REKLAMA

Joseph Rowntree fondo atstovai teigia, kad šiemet šeimai reiktų uždirbti trečdaliu daugiau, nei 2008 metais, norint gyventi taip pat kaip anksčiau. Tai sąlygojo augančios išlaidos už vaikų priežiūrą ir transportą bei socialinės paramos programų „karpymai“, rašo BBC.

REKLAMA

Minimalaus uždarbio standarto studiją atliko sociopolitinių tyrimų grupė Loughborough universitete. Tyrėjų išvados rodo, kad vis daugiau britų šeimų gyvena žemiau vadinamojo „priimtinos gyvenimo kokybės“ standarto.

Minimalaus uždarbio standartas skaičiuojamas įtraukiant daug įvairių aspektų, tarp jų - ir subalansuotos mitybos, gyvenamojo ploto sąlygų, susisiekimo ir transporto. Tyrėjai apklausė dvidešimt vieną tikslinę grupę, susitelkdami į dirbančias šeimas, pensininkus ir darbingo amžiaus viengungius.

REKLAMA
REKLAMA

Joseph Rowntree fondo vadovė Julia Unwin pareiškė, kad šeimos šiomis dienomis susiduria su neįveikiama užduotimi - uždirbti pakankamai idant išgyventi. Sunkumai iškilo drauge su augančiomis kainomis - štai vaikų priežiūros kaštai per pastaruosius ketverius metus išaugo bemaž trečdaliu, autobusų bilietai nuo 1990-ųjų pabrango dvigubai, todėl šeimoms pigiau atsieina turėti nuosavą automobilį.

Anot J.Unwin, daugelis dirbančių šeimų stovi ant skurdo ribos - abiejų dirbančių šeimos branduolio narių atlyginimai paprastai nepakankami. Tačiau kaip vieną galimybių padėti skurstančioms šeimoms, ji nurodė naująją Vyriausybės paramos schemą, įsigaliosiančią nuo kitų metų sausio mėnesio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė savo ruožtu teigia suvokianti, su kokiais sunkumais šiuo metu susiduriančios jaunos šeimos ir, anot Vyriausybės atstovų spaudai, ji priimanti sudėtingų sprendimų, reikalingų palaikyti šalies finansinį ūkį.

Vyriausybės atstovai spaudai pabrėžia, kad jau dabar valstybės investicija į kokybišką piliečių gyvenimą yra ženkli: ko verta vien tai, kad ankstyvojo ugdymo programos vaikams yra nemokamos. Tačiau akivaizdu, kad to negana. Dėl šios priežasties Ministras Pirmininkas paskyrė komisiją, kuri rudenį turėtų pristatyti ataskaitą su analize ir pasiūlymais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų