REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bankų DNB, „Swedbank“, SEB ir bendrovės „G4S Lietuva“ veiksmai galimai ribojo konkurenciją pinigų tvarkymo bei inkasavimo paslaugų rinkose, skelbia Konkurencijos taryba (KT).

Kaip skelbia KT pranešimas apie tyrimo išvadas buvo išsiųstas šioms keturioms bendrovėms bei „First Data Lietuva“ ir „Eurocash1“. Taryba pažymi, kad tai tik preliminarus vertinimas ir  pranešimo išsiuntimas nereiškia, kad jau yra nustatyta, jog minėtos bendrovės padarė pažeidimą.

REKLAMA
REKLAMA

KT savo tyrimo išvadose reiškia prieštaravimus bankams DNB, „Swedbank“, SEB ir bendrovei „G4S Lietuva“, kad buvo sudaryti susitarimai, įpareigojantys šiuos bankus visas pinigų tvarkymo paslaugas ar didžiąją šių paslaugų dalį pirkti iš „G4S Lietuva“.

Tyrėjai mano, kad taip buvo apribotos tvarkymo paslaugų teikėjų galimybės konkuruoti.

„Atsižvelgiant į tai, kad pinigų tvarkymo paslaugos yra susijusios su inkasavimo paslaugomis, kurias perka bankų klientai, dėl tokių tarp minimų bankų ir „G4S Lietuva“ sudarytų susitarimų šių bankų klientai inkasavimo paslaugas galėjo pirkti iš vienos tokias paslaugas teikiančios saugos tarnybos, t. y. „G4S Lietuva“, kas, tyrėjų nuomone, galimai ribojo konkurenciją ir teikiant inkasavimo paslaugas“, – rašoma KT pranešime spaudai.

Gavę pranešimą, pažeidimų įtariami subjektai gali susipažinti su tyrimo medžiaga ir pateikti paaiškinimus KT. Į juos bus atsižvelgiama priimant galutinį nutarimą.

Jei KT nustato, jog yra pakankami pažeidimo įrodymai, ji gali pareikalauti pažeidimą nutraukti ir paskirti baudą iki 10 procentų bendrųjų metinių pajamų praėjusiais ūkiniais metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų