REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltijos šalių oro bendrovė „airBaltic“ ketina atnaujinti savo parką naujais „Bombardier CS 300“ lėktuvais. Šiandien „airBaltic“ ir „Bombardier“ pasirašė ketinimo įsigyti 10 naujų lėktuvų aktą. Jame taip pat pažymima, jog oro bendrovė turės teisę įsigyti dar 10 papildomų „Bombardier CS 300“ lėktuvų. Numatomos sutarties vertė siekia beveik 2,15 mlrd. litų (764 mln. JAV dolerių) arba beveik 4,3 mlrd. litų (1,57 mlrd. JAV dolerių), jei bus perkama papildomų lėktuvų.

REKLAMA
REKLAMA

„Ieškodami lėktuvų, kuriais pakeistume senesnius modelius, vadovavomės mūsų verslo planą atitinkančiais reikalavimais. Iš visų siauro korpuso lėktuvų, kuriuos siūlė didžiausi gamintojai, „CS 300“ modelis juos atitiko geriausiai. Šis modelis puikiai tinka mūsų rinkoms, o jame įdiegtos pažangios technologijos, todėl naujieji lėktuvai papildys jau turimus aštuonis  „Bombardier Q400 NextGen“ turbopropelerinius lėktuvus, – sakė „airBaltic“ generalinis direktorius Martinas Gaussas. – Rinkdamiesi „Bombardier CS 300“ vertinome ir ekonomines lėktuvo savybes ir laiką, per kurį jie gali būti pristatyti.“

REKLAMA

M. Gaussas pridūrė, kad keleiviams nauji lėktuvai bus patogesni – „CS300“ modelyje jie jausis tarsi skrisdami didesniu ir erdvesniu lėktuvu. „Vienoje eilėje yra 5 patogios sėdimos vietos, o vidurinioji vieta yra kiek platesnė“, – sakė „airBaltic“ vadovas.

„Vykdydami „CS“ serijos orlaivių programą žengiame į vis naujas rinkas. Oro bendrovės „airBaltic“, pasaulyje žinomos savo novatoriškumu, tapimas naujuoju mūsų klientu rodo augantį neprilygstamų technologijų ir eksploatacijos lankstumo poreikį, – sakė „Bombardier Commercial Aircraft“ prezidentas Maikas Arkamonas. – Džiaugiamės, jog „airBaltic“ renkasi CS lėktuvų seriją, su kuria galės įgyvendinti naujas iniciatyvas ir integruoti naują keleivių komforto lygį.“

REKLAMA
REKLAMA

„Bombardier Commercial Aircraft“ prezidento teigimu, „CS“ lėktuvų serijos pirkėjai yra ir regioninės, ir pasaulinės, ir pigių skrydžių, ir aukščiausios klasės oro bendrovės, ir išperkamosios nuomos bendrovės. Tai rodo, kad „CS“ serijos lėktuvai atitinka įvairiausius oro linijų bendrovių ir jų keleivių poreikius visame pasaulyje.

2012 m. nepriklausoma rinkos ir vartotojų tyrimų agentūra „Airlinetrends.com“ „airBaltic“ įvertino kaip vieną iš inovatyviausių oro bendrovių pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų