REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šiandien Lietuvos krepšinio rinktinė grįžta į Lietuvą. Karakase olimpinį kelialapį iškovojusių krepšininkų Kauno Karmėlavos oro uoste laukė apie 30 žmonių, tiesa, tarp atvykusiųjų sutikti rinktinę  – daugiausia džiugiai nusiteikęs jaunimas. Kai kurie jų pasipuošę Lietuvos rinktinės atributika. Laukimo salėje yra ir kai kurių krepšininkų žmonos.

REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt kalbinti paaugliai teigė, kad atvyko į sutiktuves, nes norėjo gyvai ir iš arti pamatyti Lietuvos krepšinio rinktinės narius. Dauguma jų savo simpatijas išreiškė Linui Kleizai.

REKLAMA

Pasirodymu Venesueloje patenkinti sirgaliai tryško optimizmu ir prognozavo Lietuvai prizines vietas Londono olimpiadoje. Grįžtančių krepšininkų laukia orkestras ir daug žurnalistų, budi sustiprintos policijos pajėgos.

Po ilgiau kaip valandą užtrukusio laukimo, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pasirodė oro uosto laukiamajame. Nors krepšininkai stengėsi šypsotis, bet jų veiduose matėsi nuovargis. Krepšininkų pasirodymas ypač pradžiugino oro uoste gausiai susirinkusius mažuosius krepšinio sirgalius. Daliai jų buvo išdalytos gėles, kurias jie su džiaugsmu įteikė savo herojams. Oro uosto laukiamajame rinktinės narius pasveikino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, kuris palinkėjo krepšininkams stiprybės olimpiadoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Po praėjusiais metais patirto šoko Europos vyrų krepšinio čempionate, turnyras Venesueloje buvo tarsi gaivaus oro gurkšnis. Vien patekimas į olimpiadą yra didžiulis laimėjimas, todėl sveikiname su tuo. Palaikysime ir sirgsime už jus Londone“, – pabrėžė A. Kupčinskas.

Arvydas Sabonis žurnalistams sakė, kad kai komanda laimi, tai įspūdis visada būna labai geras. „Nors ir buvo naudojamos 19 a. juodosios technologijos, pasitelkiami tankai ir kitos priemonės, bet vyrai atlaikė spaudimą ir pasiekė tikslą. O tai šiandien yra svarbiausia“, – pabrėžė A. Sabonis. Dėl Venesuelos krepšinio federacijos kaltinimų A. Sabonis taip pat sakė, kad neturi ką pasakyti: „Nepopuliarus ten krepšinis. Sunku tą paaiškinti. Jiems atrodo taip, tegul sako, ką nori.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Sabonis sutiko, kad ruošdamasi atrankos turnyrui, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė buksavo. „Buvo visokių akimirkų. Turėjome keletą pralaimėjimų. Iškovojome porą pergalių. Tačiau svarbiausia, kad kai labiausiai to reikėjo, vyrai susikaupė ir parodė charakterį bei laimėjo. Kelialapis yra“, – sakė A. Sabonis. O didžiausią staigmeną, A. Sabonio nuomone, pateikė Graikijos vyrų krepšinio rinktinė, kuri nepateko į olimpiadą. Anot legendinio krepšininko, dėl makedonų jis dar turėjo abejonių, tačiau graikus laikė vienais iš favoritų dalyvauti olimpiadoje.

REKLAMA

Rinktinės kapitonas Robertas Javtokas užtikrino, kad iš viešnagės Karakase liks geri prisiminimai, nes pavyko patekti į omlipiadą. "O visa kita jau nebe taip svarbu. Išgyvenome, laimėjome, o tai yra svarbiausia. Bet rimtesni mūšiai dar laukia ateityje", - pabrėžė R. Javtokas.



Kalbėdamas apie savo sveikatos būklę, rinktinės kapitonas buvo nusiteikęs optimistiškai: "Iš esmės nieko dabar negaliu pasakyti. Turės gydytojai apžiūrėti. Bet manau, kad viskas bus gerai ir olimpiadoje galėsiu žaisti pilna jėga. Pasiteiravus dėl atrankos organizavimo, R. Javtokas teigė, kad visada gali būti geriau. Krepšininkas priminė praėjusiais metais Lietuvoje vykusį čempionatą, kurio organizacija buvo giriama tarptautiniu mąstu.

Paklaustas, ar rinktinė jautė Lietuvos sirgalių palaikymą ir žinojo, apie gilią naktį didžiuosiuose šalies miestuose besirenkančius sirgalius, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kapitonas pripažino: "Sąžiningai nežinojome, kad sirgaliai buvo tokie kantrūs ir nemiegojo. Bet visada jaučiame jų palaikymą. Vien iš to, kiek lietuvių atvyko į Karakasą, tokį tolimą kraštą."

REKLAMA



R. Javtokas nebuvo nustebęs dėl Graikijos rinktinės nesėkmės atrankoje. Anot jo, kai viską lemia vienos varžybos, gali nutikti visko. "Mes ruošėmės visoms varžyboms ir į visas komandas žiūrėjome rimtai. Jaučiasi, kad susižaidimas gerėja. Stengsimės per olimpiadą nudžiuginti sirgalius", - žadėjo R. Javtokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų