REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geriausia 2011 metų Lietuvos sportininkė bei Londono olimpinių žaidynių dalyvė 28 metų Laura Asadauskaitė penktadienį tapo šiuolaikinės penkiakovės Europos čempione.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol Senojo žemyno pirmenybėse aukso medalius L. Asadauskaitė buvo iškovojusi 2008-aisiais, tačiau tik komandinėse varžybose ir moterų estafetėje. Tais pačiai metais ji asmeninėse varžybose tapo Europos vicečempione.

REKLAMA

Penkiakovininkė su portalu Balsas.lt dalinasi įspūdžiais iš čempionato Bulgarijoje bei pasakoja apie tikslus olimpiniame Londone.

– Kaip jaučiatės dabar, grįžusi po čempionato į Lietuvą?

– Jaučiausi visai neblogai. Ką tik šiek tiek pabėgiojau. Ši savaitė bus šiek tiek laisvesnė, nes čempionatas buvo ilgas ir teko dalyvauti tiek pusfinalyje, tiek finale ir dar estafetėse. Taigi dabar pasiilsėsiu, o po savaitės pradėsiu treniruotis rimtai ir startuosiu Londone.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar tikėjotės tokio gero pasirodymo čempionate?

– Stipriai apie tai negalvojau, pusfinalis man nelabai pasisekė – fechtavimosi rungtis buvo silpnesnė. Bet finale susikaupiau, viską padariau gerai ir žinojau, kaip man reikia startuoti, kad galėčiau kovoti dėl medalių. Fechtavimosi rungtyje pasiekiau būtent tiek, kiek reikėjo. Vėliau visas kitas rungtis padariau gerai, tai ir lėmė, kad iškovojau pirmą vietą.

– Kas buvo sunkiausia šiame čempionate?

– Sunkiausia buvo iškęsti karštį. Kai mes startavome ten buvo apie 37 laipsnius, o ant saulės gal kokie 45 laipsniai. Salėje nebuvo nei kondicionieriaus. Buvo tokių žmonių, kurie net nepabaigė varžybų, gaudavo smūgį po karščio. Kadangi aš ruošiausi Lietuvoje, o pas mus prieš išvažiuojant į Bulgariją buvo pakankamai vėsu, atvažiavus iš karto į tokį karštį, sportuoti buvo labai sunku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar tai, kad čempionate aplenkėte Donatą Rimšaitę jums suteikia kažkokios svarbos?

– Nesureikšminu to, svarbiausia, kad aplenkiau ar tai būtų Donata, ar kažkuri kita sportininkė.

– Taip pat iškovojote sidabrą su Justinu Kinderiu estafetėse. Kodėl nepavyko laimėti aukso?

– Kovojome iki galo, buvome pakankamai daug atsilikę nuo baltarusių, jie išbėgo antri, o mes septinti. Jie yra labai stipri komanda, ir dar tada galvojau, kad būtent jie ir laimės. Mes bandėme juos pasivyti, bet finiše truputėli pritrūko. Estefetėje pirmos bėgo moterys, antri vyrai. Taigi, aš bėgau pirmoji, todėl viską su baltarusiu teko išsiaiškinti mūsų Kinderiui. Pritrūko labai labai mažai.

REKLAMA

J. Kinderis (nuotr. Fotodiena.lt/Alfredo Pliadžio)J. Kinderis (nuotr. Fotodiena.lt/Alfredo Pliadžio)

– Aukso medalį iškovojote dabar. Ar tai reiškia, kad kaip tik prieš Londono olimpines žaidynes pasiekėte geriausią fizinę formą?

– Nemanau, kad esu geriausios fizinės formos. Visuomet norisi, kad ta forma būtų dar geresnė, atrodo, kad dar tiek daug reikia gerinti, bet jau laiko nėra. Bet visuomet manai, kad privalai kažką dar gerint, dar kažką daryti. Paskutiniai mano startai rodo, kad vis tik galbūt yra nebloga fizinė forma ir galima kovoti dėl gerų vietų olimpiadoje.

REKLAMA

– Taigi, kokios vietos dabar pati tikitės Londone?

– Oj... Mūsų sporto šakoje negali atspėti, kas laimės. Reikia daryti savo, o ar susišypsos sekmė ir kaip tu pats sugebėsi viską padaryti, net negalima įsivaizduoti. Penkiakovė tokia sporto šaka - penkios sporto rungtys ir neįmanoma atspėti, kaip pasiseks. Kaip bus duota, taip ir pasirodysiu.

– Londone bent jau oro sąlygos bus geresnės nei Bulgarijoje?

– Tikiuosi, kad oras bus panašesnis į Lietuvą. Bus vėsiau, geriau, gaiviau, bet geriau bus visiems. Be to, oro sąlygos lems ne daug.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Sakėte, kad reikia dar gerinti formą prieš olimpiadą. Ką konkrečiai planuojate pagerinti?

– Ne, tiesiog atrodo, kad reikia, reikia ir dar vis reikia gerinti formą. Bet idealumui reikia daug metų, gal net niekada idealumo nepasieksi. Nėra žmonių, kurie viską daro be klaidų. Jeigu dabar iškovojau medalius, manau, kad forma yra gera. Ji leidžia man kovoti dėl medalių ir Londone, dabar tik reikia negauti traumos, reikia atsigauti po varžybų ir prieš olimpines pasiekti tą patį lygį. Nes iki olimpinių žaidynių liko labai mažai laiko.

REKLAMA

L. Asadauskaitė (nuotr. Fotodiena.lt/Alfredo Pliadžio)L. Asadauskaitė (nuotr. Fotodiena.lt/Alfredo Pliadžio)

TIK FAKTAI

L. Asadauskaitė ir J. Kinderis tame pačiame čempionate Bulgarijoje iškovojo sidabro medalius mišrių komandų estafetėse.

L. Asadauskaitė yra savo sporto šakos pasaulio reitingo lyderė. Ji finale bėgimo ir šaudymo varžybas pradėjo šešta, atsilikdama nuo lyderės 22 sek. Atrankos varžybose dalyvavo 44 penkiakovininkės, o finale – 37.

Aukso medalis buvo iškovotas liepos 6-ąją, kai Lietuva minėjo Valstybės dieną. Ta porga penkiakovininkę pasveikino ir Prezidentė D. Grybauskaitė: „Šią pergalę Jūs pasiekėte Valstybės dieną, suteikdama visiems Lietuvos žmonėms dar vieną galimybę didžiuotis savo šalimi.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų