REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos 13- 23 dienomis Kordobos mieste ( Ispanija ) vyks pirmoji Europos universiada. Į ją vyks 15 komandų iš 7 Lietuvos aukštųjų mokyklų- LKKA, KTU, VDU, MRU, VU, VGTU ir LEU.

REKLAMA
REKLAMA

„ Džiaugiuosi, kad mūsų dalyvavimui universiadoje daug dėmesio skyrė Švietimo ir mokslo ministerija, iš viso į Kordobą vyksta apie 150 žmonių delegacija. Palyginkime: Estija nedalyvaus šiose žaidynėse, o Latvija siunčia vos vieną komandą. Universiadoje dalyvaus 32 šalys, mes pagal delegacijos dydį esame aštunti“,- sakė Lietuvos studentų sporto asociacijos prezidentas, LKKA Studentų sporto ir laisvalaikio centro direktorius Česlovas Garbaliauskas.

REKLAMA

Universiadoje rungsis komandinių sporto šakų atstovai, o lietuviai nedalyvaus tik regbio ir moterų futbolo varžybose. Pirmose Europos studentų žaidynėse bus 250 komandų iš 147 universitetų. „Ne kiekvienas studentas gali patekti į nacionalinę komandą, todėl daugumai perspektyvių sportininkų atsiveria galimybės grumtis aukšto lygio varžybose. Universiadoje dalyvaus čempionatų nugalėtojai, tad susirenka stiprios komandos. Jei pavyktų iškovoti kelis medalius, būtų nemažas pasiekimas. Kur kas sėkmingiau pasirodytume, jei galėtų dalyvauti individualių sporto šakų atstovai. Kovoti bus nelengva, pastaraisiais metais aukštosios mokyklos vis daugiau rūpinasi studentų sportu, tai- svarbi įvaizdžio dalis“,- teigė Č.Garbaliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Ispanai daug dėmesio skiria universiadai, o renginį globoja Ispanijos karalius Juanas Carlosas.

LKKA universiadoje atstovaus 3 komandos. Krepšininkės ( trenerė Rasa Kreivytė), rankininkės ( treneris Antanas Skarbalius) ir futbolininkai ( treneris Viačislavas Novikovas).

Priminsime, kad prieš dvejus metais Vilniuje vykusiame Europos universitetinio sporto asociacijos (EUSA) vykdomojo komiteto posėdyje paskelbta, kad pirmoji universiada vyks Kordoboje. Lietuvos studentų sporto asociacijos prezidentas Česlovas Garbaliauskas nuo 2004 metų yra EUSA vykdomojo komiteto narys.

Jau 20 metų mūsų šalies universitetų sportinei veiklai vadovauja Lietuvos studentų sporto asociacija. Ji yra tarptautinės universitetinio sporto federacijos (FISU) ir EUSA narė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų