REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekspertai reitingavo pasaulio kelius ir išrinko pačius pavojingiausius. Iš 10 tokių kelių trys yra Europoje, tokias išvadas skelbia Vokietijos dienraštis „Frankfurter rundschau“.

REKLAMA
REKLAMA

Pavojingiausiu Europoje išrinktas kelias Norvegijoje nuo Ondalsneso iki Valdalio, dar žinomas kaip „Trolių kelias“. Jame yra net vienuolika labai pavojingų posūkių, kuriuose kelio statumas 12 laipsnių. Kelias šiuose vietose yra tik tai 3,3 m. pločio. Kelio aukščių skirtumas virš jūros lygio siekia 400 m. „Trolių kelias“ yra labai populiarus tarp turistų, tačiau rudenį jis yra uždaromas dėl sudėtingų eismo sąlygų, kurios būna dėl neprognozuojamų orų. Kelias atidarytas nuo gegužės iki spalio.

REKLAMA

Pavojingu keliu laikomas ir daugialygė sankryža. Europoje kaip pavojingas kelias yra laikomas ir „Gravelly Hill Interchange“ esantis Birmingeme. Jį dar vadina „spagečių sankryža“, dėl gausybės juostų jame. Penkių lygių sankryža virš geležinkelio, upių ir kanalų – laikoma pavojingiausia Didžiojoje Britanijoje.

Trečiasis pavojingiausias kelias Europoje yra kalnų serpantinai iš Stelvio į Davosą. Šis kelias Alpėse jungia Italija ir Šveicariją. Nors jame yra be galo daug gražių vaizdų, įveikiama viena kalnų perėja, tačiau vairuotojai čia turėtų būti labai budrūs, nes kelias status, o jame yra labai daug aštrių posūkių.

Vytautas Kleinauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų