REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kijeve vykstančios neterminuotos akcijos ukrainiečių kalbai ginti dalyviai paruošė dovaną prezidentui Viktorui Janukovyčiui, kuris pirmadienį švenčia 62-ąją gimimo dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša UNIAN, mitinguotojai nupirko Ukrainos valstybės vadovui lagaminą ir traukinio bilietą į Baltarusiją. „Ukrainskaja pravda“ patikslina, kad biliete pažymėtas galutinis punktas - Vitebsko srities Janukų kaimas, kur gimė V. Janukovičiaus protėvis.

REKLAMA

Į lagaminą buvo sudėti atvirukai su palinkėjimais prezidentui jo gimimo dienos proga, savadarbė Baltarusijos viza ir knyga „Ukrainofobijos pagrindai“. Tarp dovanų buvo ir kiaušinių, kuriuos, pasak akcijos dalyvių, jie išvirė, „kad neįvyktų joks teroro aktas“. Priminsime, kad 2004 metų rugsėjį į V. Janukovičių, kuris lankėsi Ivano Frankovsko srityje kaip kandidatas į prezidentus, pataikė vieno studento paleistas kiaušinis.

REKLAMA
REKLAMA

Dovanos paštu išsiųstos į Krymą, kur V. Janukovyčius leidžia „darbo atostogas“.

Akcija ukrainiečių kalbai ginti prasidėjo liepos 3 d., kai Aukščiausioji Taryba antruoju svarstymu priėmė Valstybinės kalbinės politikos pagrindų įstatymo projektą, kuriame numatoma suteikti rusų kalbai aukštesnį statusą.

Pirmadienį keliose Kijevo vietose buvo iškabinti plakatai su užrašu „Su gimimo diena!“ ir buvusio Irako prezidento Sadamo Huseino (Saddam Hussein) bei nuversto Libijos lyderio Muamaro Kadafio (Muamar Gaddafi) nuotraukomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų