REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešbučių būna įvairiausių – iš ledo, konteineriuose, po vandeniu ir panašiai. Estijoje siūloma pabūti labai arti gamtos – naktį praleisti pripučiamame burbule.

REKLAMA
REKLAMA

Pripučiamas burbulo formos viešbutis įsikūręs Matsalu nacionaliniame parke prie Baltijos jūros, apie 150 kilometrų nuo Talino. Tokiam viešbučiui vieta labai svarbi. Burbulas pusiau permatomas, tad reikia užtikrinti, kad nebūtų klientams trukdančių smalsuolių, o burbulo gyventojai galėtų mėgautis jūra ir žvaigždėmis.

REKLAMA

„Idėja – suteikti žmogui galimybę pabūti laukinėje gamtoje. Tai Matsalu rezervatas, žmogus gali čia ateiti, pabūti vienas su savo mintimis ar su ypatingu žmogumi“, – kalbėjo viešbučio vadybininkas Ermilis Migguras.

Trijų metrų aukščio ir keturių metrų pločio burbulą-viešbutį sukūrė prancūzų dizaineris. Patogumų čia nedaug. Nėra net tualeto. O forma išlaikoma nuolat pučiant orą. Tačiau esą viską atperka vaizdas.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano pirmoji naktis čia buvo nuostabi. Iš tiesų net negalėjau miegoti, nes stebėjau žvaigždes. Mačiau krentančią žvaigždę. Ji buvo taip arti, kad pamaniau, ji nukris kažkur čia, bet taip nenutiko“, – pasakojo E. Migguras.

Tai – kol kas pirmasis toks viešbutis šiaurės Europoje, todėl neaišku, kiek ilgai juo bus galima naudotis. Vasarą gali būti per karšta, o žiemą per šalta, nes dar nesugalvota, kaip jį apšildyti.

Kol kas viešbutyje dar niekas nebuvo apsistojęs, bet, pasak savininkų, jau priimtos pirmosios rezervacijos. Burbulą liepos vidury užsisakė jaunavedžių pora.

Viena naktis čia kainuoja nuo 340 iki 450 litų. Jei viešbutis taps populiarus, savininkai planuoja Baltijos pajūryje įrengti daugiau tokių burbulų. Gal netrukus žvaigždes pro permatomą viešbučio sieną stebėsime ir Lietuvos pajūryje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų