REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amerikiečiai sudarė keturkojų žmogaus draugų sąrašą, pagal kurį aiškėja, kad dalis šunėkų apie Tave aplinkiniams gali papasakoti daugiau, nei Tu įsivaizduoji.

Amerikiečiai sudarė keturkojų žmogaus draugų sąrašą, pagal kurį aiškėja, kad dalis šunėkų apie Tave aplinkiniams gali papasakoti daugiau, nei Tu įsivaizduoji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Psichologai sako, kad žmonės naminius gyvūnus renkasi panašius į save. O amerikietiškas gyvūnų savininkams skirtas tinklalapis Klooff.blogspot.com nusprendė atlikti tūkstančių savo lankytojų apklausą ir išsiaiškinti, ką aplinkiniai mano apie žmogų, matydami, koks jo šuo.

REKLAMA

Labiausiai tyrimo autorius domino romantiškasis kontekstas, konkrečiai – kokia veislė labiausiai didina vyro ir moteris patrauklumą priešingos lyties atstovams.

Taigi moterims tinkamiausi (vyrams vilioti) šunys yra šių veislių:

5. biglis;

4. pudelis;

3. čihuahua;

2. labradoras;

1. auksaspalvis retriveris.

Remdamasis šiuo sąrašu tinklalapis daro išvadą, kad nedaugelis vyrų ryžtųsi susisieti ilgalaikės draugystės saitais su tokiomis damomis kaip Paris Hilton (kuri, kaip žinoma, tapo tikru kvailos blondinės su mažu šuniuku įsikūnijimu). Į tokias damas vyrai kreipia dėmesį, bet greičiau jau santykiams vienai nakčiai, o ne visam gyvenimui – štai tokios „gilios“ autorių išvados.

REKLAMA
REKLAMA

O jei dama vaikštinėja vedina retriveriu, kuris asocijuojasi su draugiškumu, meile vaikams, minkštu charakteriu ir ištikimybe, jai net penkis kartus mažiau gresia tapti tokio pigaus flirto auka – vyrukai tokias merginas kabins trokšdami ilgalaikių santykių.

Štai tie avalynės graužikai, su kuriais verta vaikštinėti Tau, jei šunimi nori pasinaudoti merginų kabinimo tikslais:

5. prancūzų buldogas;

4. Sibiro haskis;

3. labradoras;

2. auksaspalvis retriveris;

1. vokiečių aviganis.

Na, retriveris ir čia beveik nugalėjo, nusileidęs tik vilkšuniui. Ir šiaip „vyriško“ šuns atveju viskas kur kas sudėtingiau, nors bendros tendencijos išlieka tos pačios. Pavyzdžiui, haskio savininkas atrodo dešimt kartų rimčiau ir solidžiau nei jo bičiulis, vedinas pitbuliu ar rotveileriu. Be to, kovinių, agresyvių veislių šunys, kaip nebūtų keista, neprideda jų savininkui vyriškumo ir prieš juos laimi tas pats „haskininkas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir dar, prisimink: tokie keturkojai kaip bokseriai ar buldogai sukuria savo šeimininkui „lengvai prieinamo“ aureolę – panašiai, kaip pudelis moteriai. O štai vyrai, susiejantys savo gyvenimą su auksaspalviu retriveriu, moterų akyse yra 10 kartų už anuos vertesni ilgalaikių santykių, moters rankos, širdies ir gal net kandidato į „šauniausio tėtės“ vardą titulo.

Na, tai, kad vokiečių aviganiai griuvėsiuose ieško nukentėjusiųjų, o pasienyje gaudo blogus kontrabandininkus, pridėjo šios heroizmo dvasios ir jų savininkams. Todėl ir – pirmoji vieta sąraše.

Kita vertus, kaip pats supranti, šis tyrimas pretenduoja tik į sąlyginį objektyvumą, ir kiekvieno individuali nuomonė priklauso nuo daugelio aplinkybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų