REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas iš Londono savivaldybės tarnautojų, duodamas interviu dienraščiui „London Evening Standard“ įžiebė alyvos į ugnį diskusijose dėl JK pilietybės, pareikšdamas, kad britiškas pasas įteikiamas per daug pageidaujančiųjų, kurie net deramai nemoka anglų kalbos.

REKLAMA
REKLAMA

Peteris Goldsas, kurio darbo vieta yra Tower Hamlets savivaldybėje, ir kuris per paskutinius šešerius metus yra išdavęs šimtus pilietybės pažymėjimų Rytų Londone, teigė, kad tūkstančius atvejų, kai britiška pilietybė suteikiama jos vertiems imigrantams, atsveria kiti atvejai, kai su šia procedūra pasielgiama aplaidžiai.

REKLAMA

Anot tarnautojo, kai kurie žmonės, kuriuos jis matė gaunant pilietybę, labai prastai kalbėjo angliškai arba buvo „nelabai susidomėję“ ceremonija.

Šie P. Goldso teiginiai, kurie nuskambėjo po ministrų pranešimo apie tai, kad kitais metais bus įvesti nauji griežtesni kalbos testai, turėtų atnaujinti diskusijas apie valstybės politiką imigracijos ir pilietybės suteikimo klausimu.

Anglija.lt jau rašė apie tai, kad valdžia žada, jog nuo ateinančių metų norintys tapti Britanijos piliečiais turės gerai mokėti anglų kalbą ir išlaikyti testą apie gyvenimą šioje šalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų