REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kuo arčiau rinkimai – tuo atkaklesnė kova, atrodo, vyksta ne tik dėl galimų vienos ar kitos politinės jėgos simpatijų. Pasirodo, gali atsitikti ir taip, kad pats to nežinodamas, žmogus gali būti kurios nors partijos nariu.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuolat, praktiškai kiekvieną naują partiją steigiant, įvyksta klaidos dėl to, kad arba miręs žmogus įtraukiamas į partiją, arba į partiją įtraukiami žmonės , kurie yra kitų partijų nariai“, – pirmadienį žurnalistams sakė teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

REKLAMA

Jo teigimu, kartais tokių problemų pasitaiko vos viena kita, bet kai kada jų esą būna „dešimtys ar net šimtai“. Tačiau dabar pasitikrinti, ar yra įtrauktas į kurios nors partijos sąrašus arba išbrauktas iš jos, galės kiekvienas. Teisingumo ministerija įdiegė sistemą, kurioje kiekvienas Lietuvos gyventojas gali pasitikrinti, ar yra įtrauktas į kurios nors politinės partijos sąrašus.

„Ši sistema yra įdiegta tam, kad būtų išvengta panašių nesusipratimų. O vieša ji padaryta tam, kad žmogus galėtų pasitikrinti. Tarkime, jam nepatinka kokia nors partija ir jis nusprendė išstoti iš jos. Jis galės pasitikrinti, ar ta partija jį išbraukė, ar toliau nenaudoja jo duomenų kaip partijos nario. Jeigu stoja į kitą partiją – gali pasitikslinti, ar viskas sutvarkyta“, – aiškino R. Šimašius. Jis pridūrė, kad anksčiau yra pasitaikę atvejų, kai asmenys nustebdavo sužinoję, jog priklauso kokiai nors partijai, nors niekada nebuvo net pareiškę tokio pageidavimo.

Tačiau pats R. Šimašius sakė sistema nesinaudojęs ir netikrino, kurios partijos narys yra.

„Nesitikrinau. Kai kurie viceministrai pasitikrino – priklauso tai, kuriai ir galvojo, kad priklauso. Tai aš irgi tikiuosi, kad viskas tvarkoje“, – juokavo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų