REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kartu su vasariškais orais į Panemunės pilį (Jurbarko raj.) atkeliauja ketvirtasis festivalis „Pilies aidas“, vyksiantis liepos 19-21 dienomis. Šiais metais savo gerbėjų širdis ketinantis užkariauti įvairių žanrų muzika, plačia meninių užsiėmimų ir kultūrinių renginių programa, festivalis taip pat džiugins ir tradicinėmis akademinėmis valandomis.

Kartu su vasariškais orais į Panemunės pilį (Jurbarko raj.) atkeliauja ketvirtasis festivalis „Pilies aidas“, vyksiantis liepos 19-21 dienomis. Šiais metais savo gerbėjų širdis ketinantis užkariauti įvairių žanrų muzika, plačia meninių užsiėmimų ir kultūrinių renginių programa, festivalis taip pat džiugins ir tradicinėmis akademinėmis valandomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tos akademinės valandos - tai intymus žinomo žmogaus pokalbis su žiūrovais ir klausytojais kamerinėje aplinkoje. Tradicinis tik šios valandos pavadinimas, o akademinių valandų aktualumas, įdomumas ir originalumas priklauso ne tik nuo pakviestų „akademikų„ bet ir publikos noro palaikyti bendravimą, improvizuoti ir kurti kūrybinę atmosferą. Kuo spalvingesnė „akademiko“ asmenybė, tuo labiau netikėtas žiūrovų susitikimas su juo" - teigia Gintaras Zareckas, Jurbarko kultūros centro renginių organizatorius.

REKLAMA

Vienas svarbiausių festivalio akcentų - akademinės valandos - bus rengiamos paskutinę festivalio „Pilies aidas„ dieną. Šiais metais akademinių valandų bus šiek tiek mažiau, tačiau jos bus turiningesnės: užsiėmimus, kuriuose žinomi šalies žmonės kvies bendravimui ir dalinsis savo profesine patirtimi, pradės kompozitorius Kęstutis Vasiliauskas su dukra Marija, „akademikų“ vaidmenis taip pat atliks„Keistuolių teatre" kuriantys aktoriai ir dainuojamosios poezijos atlikėjai - bardai Aidas Giniotis bei Andrius Kaniava.

REKLAMA
REKLAMA

Kęstutis Vasiliauskas - kompozitorius, daugelio Lietuvoje populiarių dainų autorius, poetas, atlikėjas, dailininkas, profesionalus pedagogas - tai vos keli štrichai, nusakantys šio žinomo jurbarkiškio amplua. Paklausus ko gali tikėtis festivalio klausytojai, kompozitorius atsakė: „numatau, pasinaudodamas tokia proga, pateikti klausytojams, be jau žinomų dainų,  iki šiol dar negirdėtus kūrinius. Dalis jų bus ir su humoro doze. Tikiuosi klausytojams patiks dukros Marijos dainavimas ir jos smuiko garsai".

Apie ką bus kalbama A.Kaniavos akademinėse valandose? „Tai paaiškės tą akimirką, kai atsistosiu prieš publiką ir pažvelgsiu visiems į akis. Ką jie norės matyt manyje - aktorių ar dainininką - palieku nuspręsti publikai" - sakė A. Kaniava, žadėdamas atsakyti į visus žiūrovų klausimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat tik žiūrovai galės nuspręsti, ką norės išgirsti iš dar vieno „akademiko" - aktoriaus, režisieriaus, dainų kūrėjo ir atlikėjo, skaitovo Aido Giniočio - lūpų.

„Jau nekalbant apie kultūrinę ir šviečiamąją tokių festivalių kaip „Pilies aidas„ prasmę, manau, jie padeda atsinaujinti tiek atlikėjams, tiek žiūrovams. Tai puiki terpė ne tik nuskambėti naujoms dainoms, bet ir patį atlikėją išvysti visiškai netikėtoje šviesoje“ - įsitikinęs A. Kaniava.

Po dviejų metų pertraukos sugrįžtančio ir tris dienas truksiančio festivalio „Pilies aidas" programoje - per keliasdešimt įvairių meninių užsiėmimų, kultūrinių renginių ir koncertų.

REKLAMA

Dalis festivalio užsiėmimų bus skirta saviraiškai, naujų talentų pasireiškimui ir lavinimui. Dalyviai galės išbandyti muzikines-garsines-vokalines improvizacijas, dalyvauti moderniose istorinėse metamorfozėse, mokytis įvairių menų kūrybinėse dirbtuvėse, išbandyti įvairius žaidimus.

Tiems, kurie nenorės aktyvios veiklos, festivalio organizatoriai siūlys nemažą puokštę kultūrinių renginių, tarp kurių - ir ramūs knygų, keramikos ir fotografijos darbų pristatymai, ir įspūdingos teatrinės improvizacijos ar ugnies, metalo šou reginiai.

REKLAMA

Festivalio „Pilies aidas„ vakarais vyks gyvos muzikos koncertai, kuriuose bus atliekama įvairių žanrų muzika - nuo šiuolaikinės šokių iki roko ir alternatyvios. Tarp festivalio dalyvių - žinomi diskžokėjai Kastis Torrau&Donatello, Body Heat, grupės „Antis“, „Rasabasa„, „Atika“, „Thundertale" ir kt.

Festivalis „Pilies aidas" pradėtas rengti 2007 m. vasarą. Festivalio centras - Vilniaus akademijai priklausanti rekonstruota Panemunės pilis. Vengrų kilmės dvarininko Jonušo Eperješo 1604 m. pastatyta pilis yra ryškiausias renesansinės rezidencinės pilies pavyzdys Lietuvoje. Tai ne krašto gynybai skirta tvirtovė, o tipiška XVII a. didiko pilis su gynybiniais įrengimais, gyvenamaisiais ir ūkiniais pastatais. Manoma, kad pilį statė architektas Petras Nonhartas, kuris rekonstravo ir Vilniaus žemutinę pilį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų