REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje visi lygūs, tačiau Briuselio biurokratai lygesni. Europinės agentūros atleidžiamos nuo visų mokesčių, kad jų darbuotojai gyventų kaip inkstai taukuose. Jiems taikomos diplomatinės privilegijos ir imunitetas, už Lietuvoje perkamus daiktus galima susigrąžinti sumokėtą pridėtinės vertės mokestį (PVM).

REKLAMA
REKLAMA

Maža to, svetimų pranašumą prieš mūsiškius norima įteisinti ir Lietuvos teisės aktuose. Vyriausybė iš šešėlio traukia milijardą, skatindama lietuvius sąžiningai mokėti mokesčius. Tuo tarpu Briuselio propagandos skleidėjai čia tarsi šventieji - jiems suteikiamos įvairios privilegijos. Pavyzdžiui, Vilniuje nuo 2010-ųjų veikiančiam Europos lyčių lygybės institutui siekiama sudaryti dar palankesnes sąlygas, nors ši europinė agentūra bei jos tarnautojai ir taip nemokėjo jokių mokesčių.

REKLAMA

Tokį atleidimą nuo mokesčių reglamentuoja Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Europos Bendrijų Komisijos susitarimas. Dabar šio susitarimo nuostatas ketinama įtvirtinti ir Lietuvos teisės aktuose. Jau parengtas Vyriausybės nutarimas dėl Europos Bendrijų privilegijų ir imunitetų įgyvendinimo Lietuvos Respublikoje bei Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo. Pasak ekonomisto Audriaus Rudžio, tai, kad Lietuvos piliečiai mokesčius mokėti privalo, o ES agentūrų darbuotojai nuo jų atleidžiami - „neteisinga, bet teisėta“.

„Briuselio biurokratai Lietuvoje kaip šventieji“. RESPUBLIKA

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų