REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei dar mūsų mamos nesuvokia, kaip vyras galėtų dalyvauti gimdyme, šiuo metu dažnai prieš gimdymą iškyla dilema, ar vyras čia turėtų dalyvauti. Gimdymas buvo laikomas išskirtinai moterišku reikalu, kuriame neturėtų būti jokio grubaus įsikišimo.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar vis dažniau praktikuojamas gimdymas poroje, kai vyras būdamas šalia padeda ir pataria savo žmonai, ją masažuoja, kartu kvėpuoja. Tačiau, ar reikia vyrui dalyvauti gimdyme – reiktų spręsti kiekvienai porai atskirai. Todėl nenuostabu, kad dažnai iškyla įvairios diskusijos, o diskutuojant – pliusai ir minusai dėl vyro gimdyme.

REKLAMA

Pliusai:

Ilgas pasiruošimas gimdymui suartina vyrą ir moterį, pagilina jų santykius, taip panaikina pirminę moters gimdymo baimę ir įtampą. Gimdymo metu pačio artimiausio ir svarbiausio žmogaus palaikymas gali būti labai svarbus. Tokiu būdu bendras vaisius psichologiškai gimsta bendromis jėgomis, o tai nuramina ir palengvina būsimosios mamos nusiteikimą pačio proceso metu. Be to, dažnai gimdymo metu būsimasis tėvas fiziškai padeda jaunajai mamai: kartais jai reikia padėti ilgai vaikščioti, palaikyti stačią arba pabūti atrama. Jei vyras matė ir išgyveno „pačius baisiausius“ momentus, galima sakyti, kad jis ir pagimdė vaiką kartu. Tuomet jis nebijos paimti savo vaiką, pakeisti jam sauskelnes ir taip užsimegs bendras ryšys nuo pat pirmųjų gimimo minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Minusai:

Nereikia pamiršti, kad ir koks tolerantiškas būtų būsimasis tėtis, jis visų pirma – vyras. O beveik visi vyrai pagal savo prigimtį labai neigiamai reaguoja į gamtinį natūralumą. Pirmas dalykas, kuris gali padaryti neigiamą įspūdį vyrui – tai moters išvaizda, taip pat įvairios išskyros ir kraujas. Kitaip tariant – situacijos neestetiškumas. Ir netgi tuo atveju, jei vyras sąmoningai to neprisipažins, tai gali neigiamai paveikti intymius poros santykius.

Labai dažnai vyrai psichologiškai sunkiai išgyvena moters riksmus ir kančias, todėl neretai pats pradeda nervintis ir tampa ne parama savo moteriai, bet erzinančiu faktoriumi. Vyras, kuris kels isterijas, sklaidys negatyvias emocijas ir nervinsis, tik trukdys personalui bei jums pačiai. O juk moteriai reikia, kad šalia būtų stiprus ir aktyvus žmogus. Jei po gimdymo jis jausis suirzęs, piktas ir pervargęs – šis variantas taip pat nėra tinkamas.

Šie pliusai ir minusai priklauso nuo kiekvieno žmogaus ir nuo kiekvienos poros santykių. Labai svarbu įvertinti vyro psichologiją, charakteristiką, taip pat intymų požiūrį į pačią moterį, ir, žinoma, dvasinį jūsų santykių suvokimą. Todėl svarbu ne tik pačiai įvertinti visus „už“ ir „prieš“, bet apie tai pasikalbėti ir su pačiu vyru: ne tik teigiamas gimdymo kartu puses, bet ir neigiamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų