REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Australijoje mirė Michaelas Abney-Hastingsas – žmogus, kurį vadino „tikruoju Jungtinės Karalystės karaliumi“, rašo britų dienraštis „The Daily Telegraph“. M. Abney-Hastingsas mirė birželio 30 d. būdamas 69 metų nedideliame Džerilderio (Jerilderie) miestelyje, Naujojo Pietų Velso valstijoje.

REKLAMA
REKLAMA

M. Abney-Hastingsas išgarsėjo visame pasaulyje 2004 metais po to, kai Jungtinėje Karalystėje buvo parodytas dokumentinis filmas „Tikrasis Britanijos karalius“, kuriame istorikas Michaelas Jonesas teigė, jog būtent M. Abney-Hastingsas turi teisę į Britanijos sostą. Istorikas aiškino, jog tai patvirtinančius dokumentus jis aptiko Prancūzijos Ruano miesto bibliotekoje.

REKLAMA

M. Jonesas išsiaiškino, jog M. Abney-Hastingsas yra Jurgio Plantageneto (George Plantagenet), karaliaus Edvardo IV brolio, palikuonis. Edvardo IV kilmė sukėlė M. Jonesui abejonių. Dokumente, kurį jis atrado, sakoma, jog numanomu laiku, kuomet buvo pradėtas Edvardas IV, jo tėvas Ričardas Plantagenetas, trečias Jorko kunigaikštis, kariavo prie Paryžiaus. O jo žmona tuo metu buvo Ruane. Sklido gandų, kad karalienė buvo užmezgusi romaną su vietiniu lankininku ir tariamai jis yra tikrasis Edvardo IV tėvas. Tai reiškia, kad teisę į sostą iš tiesų turėjo Jurgis Plantegenetas ir jo palikuonys, t.y., M. Abney-Hastingsas.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarasis, sužinojęs apie savo karališką kilmę, pareiškė, jog yra be galo nustebęs. Į sostą pretenduoti jis neketino. „Kas iš to, jog tapsiu karaliumi? Juk jie ir žingsnio negali žengti be kitų žmonių“, – tuomet sakė M. Abney-Hastingsas.

Jei M. Joneso teorija yra teisinga, tuomet po M. Abney-Hastingsas Britanijos sostą „paveldėjo“ jo vyriausiasis sūnus Simonas. Pastarasis, tiesa, taip pat neketina reikalauti Britanijos sosto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų