REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kai matau vyrą, kuris moka už seką, jis man atrodo atstumiančiai. Tačiau kai matau moterį, kuri daro tą patį, jaučiu skausmą. Bet tuo pačiu metu suprantu, kad tiek vyrai, tiek moterys elgiasi taip pat“, – rašo Marta Serafini straispnyje, publikuotame „Corriere della sera“, kurį cituoja inopressa.ru.

REKLAMA
REKLAMA

Jamaika, Kuba, Senegalas, Kenija – tai tik nedidelė dalis neturtingų šalių, į kurias traukia sekso ištroškusios turistės. Dar maždaug prieš dešimtmetį sekso turizmas buvo vyrų privilegija. Jis griežtai smerkiamas dar ir dėl to, kad išnaudojami net 10-mečiai vaikai, kurie priversti verstis prostitucija, nes kitaip mirtų iš bado. Tačiau valdžios institucijų kova su šiuo reiškiniu, kurį lydi AIDS ir lytiniu keliu plintančios ligos, buvo bevaisė.

REKLAMA

Tačiau dabar, rašo straipsnio autorė, sekso turizmas patinka ir moterims. Dažniausiai tai damos nuo 45 iki 65 metų, kurios dėl amžiaus sąlygotų pokyčių ar siekdamos meilės, kurios nepatyrė savo šalyje, vyksta jos ieškoti svetur.  Daugelis iš jų įsitikinę, kad būtent jos atveju tai ne prostitucija.

Tyrimai, kuriuos Jamaikoje atliko britų sociologai, ir kuriuose dalyvavo 240 poilsiaujančių moterų, atskleidė, kad bent jau trečdalis iš jų bendravo su vietiniais jaunuoliais, dovanojo jiems dovanas, kvietė juos vakarienės. Tačiau jos kategoriškai neigė, kad mokėjo vyrams prostitutams už paslaugas.  Tyrėjų nuomone, moterims pavyksta save įtikinti,  kad tamsiaodžiai vyrai paprasčiausiai mėgsta užsiimti seksu su bet kuo, net ir gerokai vyresnėmis už save moterimis.  Damoms nekyla net mintis, kad šie vyrai tai daro dėl ekonominių motyvų.

„Jeigu nori sekso už pinigus, turi nepamiršti kelių dalykų, – rašoma straipsnyje. – Rankinėje reikia turėti prezervatyvą, o širdį palikti šaldytuve“.  Ir pabrėžiama, kad kažin ar reikia tikėti pasakomis, jog moterys siekia meilės, o vyrams reikia tik sekso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų