REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Likus trims savaitėms iki laukiamiausio pasaulio ir daugiausiai žiūrovų dėmesio sulaukiančio įvykio – Londono olimpinių žaidynių, bbc.co.uk sudarė TOP dešimt atletų, kurių startus turi pamatyti kiekvienas.

REKLAMA
REKLAMA

10. Markas Cavendishas (dviračių sportas)

Markas Cavendishas (nuotr. SCANPIX)Markas Cavendishas (nuotr. SCANPIX)

Pirmas Didžiosios Britanijos dviratininkas, kuriam praėjusiais metais pavyko laimėti prestižines sprinto varžybas. Didžiausias jo troškimas – nešti olimpinį deglą. Šiuo metu M. Cavendishas dalyvauja „Tour de France“ lenktynėse ir po dvidešimt etapų yra pirmas.

REKLAMA

9. Federica Pellegrini (plaukimas)

Federica Pellegrini (nuotr. SCANPIX)Federica Pellegrini (nuotr. SCANPIX)

23-ejų metų Italijos plaukikė pasaulio ir olimpinė 200 ir 400 metrų plaukimo čempionė laisvuoju stiliumi. Italė - pirmoji savo šalyje, kuri pagerino pasaulio rekordą.

8. Katie Taylor (boksas)

Katie Taylor (nuotr. SCANPIX)Katie Taylor (nuotr. SCANPIX)

Airijos boksininkei K. Taylor tai bus pirmoji olimpiada. Tuo tarpu, sportininkė jau tris kartus yra tapusi pasaulio ir penkis – Europos čempione. Be to, airė atstovaus ir savo šalies futbolo komandą. Ekspertai sako, kad tai viena iš geriausių sportininkių pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

7. Michaelis Phelpsas (plaukimas)

Michaelis Phelpsas (nuotr. SCANPIX)Michaelis Phelpsas (nuotr. SCANPIX)

 

JAV plaukimo legenda – Michaelis Phelpsas. Jis tapo pirmuoju sportininku per visą olimpinių žaidynių istoriją, iškovojusiu dešimt aukso medalių. M. Phelpsas visų laikų tituluočiausių olimpiečių sąraše aplenkė po devynis aukso medalius pelniusius plaukiką Marką Spitzą, lengvaatlečius Carlą Lewisą, ir Paavo Nurmi bei gimnastę Larisą Latyniną.

6. Kenenisa Bekele (bėgimas)

Kenenisa Bekele (nuotr. SCANPIX)Kenenisa Bekele (nuotr. SCANPIX)

 

Tituluočiausias Etiopijos bėgikas, olimpinis ir pasaulio čempionas, ir rekordininkas. Jis, pagerinęs 10 000 ir 5000 metrų bėgimo rekordus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Nataliya Dobrynska (daugiakovė)

Nataliya Dobrynska (nuotr. SCANPIX)Nataliya Dobrynska (nuotr. SCANPIX)

Ukrainos sporto pažiba - daugiakovininkė N. Dobrynska. Pasaulio ir olimpinė čempionė, kuri Stambule iškovojo auksą aplenkusi ir antroje vietoje palikusi mūsų šalies atstovę Austrą Skujytę.

4. Davidas Rudishas (bėgimas)

Davidas Rudishas (nuotr. SCANPIX)Davidas Rudishas (nuotr. SCANPIX)

Davidas Rudishas – Kenijos bėgikas, nuo 2008 metų nė vienas 800 metrų bėgikas nėra jo aplenkęs.

3. Jungtinių Amerikos Valstijų vyrų krepšinio rinktinė

D. Howardo ir visos JAV rinktinės pergalės šokis (D. Howardo ir visos JAV rinktinės pergalės šokis („News Bridgepix“ nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

REKLAMA

Tai tituluočiausia pasaulio krepšinio komanda, 12 kartų laimėjo olimpinį auksą, keturis kartus tapo pasaulio čempionais. 2008 m. Pekino olimpinėse žaidynėse JAV visus varžovus nugalėjo vidutiniškai 32.2 taškų skirtumų ir laimėjo aukso medalius finale laimėjusi prieš pasaulio čempionus ispanus.

2. Yelena Isinbayeva (šuolis su kartimi)

Yelena Isinbayeva (nuotr. SCANPIX)Yelena Isinbayeva (nuotr. SCANPIX)

Rusijos sportininkė Yelena Isinbayeva tituluojama geriausia šuolininke su kartimi sporto istorijoje. Atletė niekada neslepia savo džiaugsmo ir prisipažįsta, jog niekada negali patikėti savo pergale.

REKLAMA

1. Usainas Boltas (bėgimas)

Usainas Boltas (nuotr. SCANPIX)Usainas Boltas (nuotr. SCANPIX)

Jis 2008 metų vasaros olimpinėse žaidynėse pagerino olimpinį ir pasaulio 100 ir 200 metrų bėgimo rekordus. 100 metrų sprinteris nubėgo per 9,69 sekundės, o 200 metrų – 19,30 sekundžių. Toje pačioje olimpiadoje jis kartu su Jamaikos bėgikais triumfavo 4x100 estafetėje įveikdami trasą per 37,10 sekundes ir taip pat pagerindami olimpinius bei pasaulio rekordus. 1984 metais Carl Lewis iš JAV buvo paskutinis asmuo, kuris buvo laimėjęs šias tris rungtis vienerių Žaidynių metu, bet Bolt tapo pirmu asmeniu, kuriam pavyko pagerinti visus tris pasaulio rekordus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TAIP PAT SKAITYKITE:

TOP 25: seksualiausi Euro 2012 futbolininkai

TOP 10: svarbiausi įvykiai per Europos futbolo čempionatų istoriją

EURO 2012: įspūdingiausios futbolo žvaigždžių pravardės

EURO 2012: kas iš rinktinių trenerių uždirba daugiausiai?

TOP 10: geidžiamiausi šio sezono NBA žaidėjų marškinėliai

TOP 25: karščiausios EURO 2012 moterys

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų