REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinės Valstijos perdavė Meksikos valdžiai vieną iš spėjamų narkotikų kartelio „La Familia“ narių  Anelę Violetą Noriegą Rios (Anel Violeta Noriega Rios), kurią Meksikos žiniasklaida vadina „nusikaltimų karaliene“ („La Reina de Crimen“), praneša agentūra „Associated Press“.

REKLAMA
REKLAMA

A. Rios buvo suimta Kalifornijos El Monte mieste kukliame bute - JAV valdžios atstovams tai buvo netikėta. Moteris areštuota dar birželio 27 dieną, tačiau apie tai sužinota tik dabar. Birželio 29 dieną ji buvo perduota Meksikos teisėsaugos atstovams sienos perėjimo punkte Kalifornijoje.

REKLAMA

Kaip teigiama laikraščio „Los Angeles Times“ publikacijoje, A. Rios amerikiečiai pradėjo sekti, gavę atitinkamą Meksikos kolegų užklausimą. Jos asmenybė nustatyta pagal pirštų atspaudus.

2004-2005 metais A. Rios buvo sulaikyta Jungtinėse Valstijose ir deportuota į Meksiką penkis sykius. Tačiau JAV ji nebuvo pripažinta kalta dėl kokių nors nusikaltimų.

Kaip tvirtina Meksikos valdžia, 27 metų A. Rios yra viena iš pagrindinių kartelio narių, atsakingų už metamfetamino pardavimą JAV. Kaip skelbė žiniasklaida, ji, kaip manoma, taip pat yra atsakinga už „La Familia“ kontaktus su narkotikų karteliu „Sinaloa“ ir pačiu jo lyderiu Choakinu „El Čapo“ Gusmanu (Joaquin „el Chapo“ Guzman). Šį žmogų JAV laiko pačiu įtakingiausiu narkotikų prekeiviu pasaulyje.

Remdamasis anoniminiais šaltiniais laikraštis tvirtina, kad per pastaruosius dvejus metus Jungtinėse Valstijose buvo suimta apie 20 narkotikų kartelio „La Familia“ narių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų