REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NBA čempionų žiedą turintis Jose Juanas Barea - pusė Puerto Riko komandos. Bent jau taip mano Lietuvos rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra. Po vėlyvą vakarą Poliedro arenoje pasibaigusios treniruotės nedidukas 183 cm ūgio 28 metų gynėjas tikino nebijantis lyderio vaidmens. „Turiu būti agresyvesnis tiek gynyboje, tiek puolime. Kiek žaidžiu krepšinį, Lietuva visada būdavo stipri komanda, tačiau mūsų tikslas - olimpinės žaidynės“.

REKLAMA
REKLAMA

- Ką manote apie ketvirtfinalio rungtynes su Lietuvos rinktine?

- Tai bus sunkios rungtynės, nes Lietuva - puiki ekipa, kuri propaguoja komandinį krepšinį su geru kamuolio judėjimu. Jei norime laimėti, turime gintis komandiškai bei prilygti jų intensyvumui. Pažįstu Kleizą nuo jaunimo pasaulio čempionato - prieš mus jis įmetė apie keturiasdešimt taškų. Taip pat kartais susitinkame NBA rungtynėse. Iš kitų pažįstu tik įžaidėjus, nes tai yra mano pozicija.

REKLAMA

- Kaip apibūdintumėte Puerto Riko rinktinę?

- Turime visko po truputį. Keletą greitų gynėjų, didelių vyrukų po krepšiais. Galime įmesti prieš bet kurią komandą, bet gynyboje turime pasitempti. Rungtynėse su Graikija komandinė gynyba buvo labai bloga. Jie puikiai įžaisdavo kamuolį, o mes turėjome problemų žaisdami du prieš du. Tikiuosi, kad rytoj ginsimės geriau.

- Visi įvardija jus kaip komandos lyderį. Ar rytoj esate pasirengęs tempti komandą į priekį?

REKLAMA
REKLAMA

- Be abejonės, rytoj turiu būti lyderis, išeiti su energija, būti agresyvus abejose aikštelės pusėse ir kiek galėdamas padėti savo komandai.

- Kiek jums svarbu buvo užimti pirmą vietą grupėje ir kitame etape žaisti su Nigerija?

- Norėčiau žaisti prieš Nigeriją, bet jie taip pat gerai žaidžia. Lietuva gera komanda ir tokia buvo nuo tada, kai esu krepšinyje. Norėdami patekti ten, kur norime, turime įveikti geriausias komandas - rytoj bus geros rungtynės. Stengiamės patekti į olimpines žaidynes, kaip ir visi kiti. Konkrečią dieną galime nugalėti bet ką - pažiūrėsime kas bus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kiek jums svarbu atstovauti savo šalies rinktinei?

- Žaidžiu rinktinėje nuo tada, kai man sukako šešiolika. Mums labai svarbu, ypač man, atstovauti Puerto Riko ir kuo geriau pasirodyti turnyruose.

- Puerto Riko nėra laikome ketvirtfinalio favoritė. Ar dėl to jums bus psichologiškai lengviau?

- Tiesiog noriu laimėti. Man nesvarbu, kaip mus vertina. Žinome, kad žaisime prieš gerą komandą, bet žinau, kad ir mes galime būti labai geri, todėl pažiūrėsime.

- Treniruotę pradėjote malda. Ar tai jūsų tradicija?

- Taip, ji atsirado dar iki manęs. Ar tai padeda? Tikiuosi. Kol esame apsaugoti ir mėgaujamės žaisdami krepšinį, nesvarbu ar laimime, ar pralaimime - tai padeda.

REKLAMA

- Treniruotės pabaigoje visa komanda linksminosi. Jokio jaudulio prieš rytdieną?

- Žinote, Puerto Rike mes visada linksminamės. Ateiname dirbti, bet stengiamės linksmintis ir kiek įmanoma labiau atsipalaiduoti ir neversti savęs pernelyg stresuoti. Turime atsipalaiduoti ir žaisti savo geriausią krepšinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų