REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turkijoje vykstančio 10-ojo Europos kurčiųjų vyrų krepšinio čempionato ketvirtfinalyje ketvirtadienį pasaulio ir Europos čempionė Lietuvos rinktinė 86:43 (25:13, 24:5, 22:17, 15:8) nugalėjo Graikijos krepšininkus.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos komandoje, kurią treniruoja Algimantas Šatas ir Algirdas Jurkša, rezultatyviausiai žaidė Robertas Puzinas. Jis per 25 min. pelnė 27 taškus (tritaškiai 4/7). Karolis Birieta (9 atk. kam.) ir Martynas Vainius surinko po 11 taškų, o Arvydas Bareikis (10 atk. kam.) pridėjo 10 taškų.

REKLAMA

„Gerai kovojome del atšokusių kamuolių, mažai klydome (13 klaidų), taikliai metėme tritaškius (42,1 proc.) ir gerai gynėmės. Tai ir lėmė mūsų pergalę“, - sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris A. Šatas.

Mūsų šalies krepšininkai laimėjo kovą po krepšiais dėl kamuolių 43-35, atliko 20 rezultatyvių perdavimų ir perėmė net 17 kamuolių, tiesa, baudas metė tik 61,5 proc. taiklumu (16/26).

Pusfinalyje penktadienį lietuviai susitiks su Rusijos krepšininkais. Grupių varžybose mūsiškiai nugalėjo rusus 100:65. Kitame pusfinalyje kovos Slovėnijos ir Turkijos komandos.

REKLAMA
REKLAMA

„Yra toks posakis, kad tame pačiame čempionate yra sudėtingiau du kartus nugalėti tuos pačius varžovus, tačiau žinome savo silpnąsias puses ir ką darėme blogai pirmajame susitikime - dažnai klydome, prastai metėme tritaškius, buvo mažas greitų puolimų efektyvumas. Stengsimės to nekartoti, - sakė A. Šatas. - Visos keturios į pusfinalį patekusios komandos yra iš krepšinio šalių ir yra kelyje link Europos čempionato aukso medalių“.

Lietuvos krepšininkai Europos čempionais yra tapę du kartus - 1992 ir 2008 metais. 2000 ir 2004 metais mūsiškiai pelnė bronzos apdovanojimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ten pat vykstančio 6-ojo Europos kurčiųjų moterų čempionato ketvirtfinalyje Senojo žemyno vicečempionės Lietuvos krepšininkės be vargo 105:26 nugalėjo Turkijos krepšininkes.

Lietuvos komanda, kurią treniruoja Žilvinas Aleksandravičius ir Lina Dambrauskaitė-Sabaliauskienė, pusfinalyje lietuvės žais su ukrainietėmis. Kitame pusfinalyje susitiks nugalėtojų titulą ginančios švedės ir graikės.

Lietuvės Europos pirmenybių sidabrą yra iškovojusios keturis kartus iš eilės - 1996, 2000, 2004 ir 2008 metais

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų