REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beveik 20 metų verslininkui Antanui Bosui priklausantis elnynas netoli Klaipėdos, pajūrio regioninio parko teritorijoje, užkliuvo Seimo Antikorupcijos komisijai. Jos nariai, penktadienį lankęsi elnyne, bandė aiškintis, ar jis įkurtas teisėtai, praneša LTV „Panorama“.

REKLAMA
REKLAMA

Karklėje, Pajūrio regioninio parko teritorijoje esanti žemės ūkio bendrovė „Aglaura“, žmonių vadinama tiesiog elnynu, užima apie pusantro šimto hektarų plotą, beveik 70 iš jų – nuomojama valstybės žemė. Čia laikomi elniai, danieliai, šernai, fazanai ir kiti įvairūs paukščiai skaičiuojami šimtais.

REKLAMA

Verslininko A.Boso elnyne, gavus Europos Sąjungos paramą, baigiama įrengti ir poilsio zona – viešbutis, restoranas, muziejus, aikštelė vaikams žaisti ir pažintiniai takai. A.Bosas sako, jog jam jau nusibodo įrodinėti, kad jo veikla teisėta.

„Viskas dokumentuose yra teisėta, su visais parašais ir su visais regioninio parko leidimais, Aplinkos apsaugos departamento leidimais ir taip toliau“, – tikina verslininkas.

Išklausę Statybos inspekcijos, aplinkosaugos, kitų suinteresuotų institucijų specialistų, Seimo Antikorupcijos komisijos nariai pripažino, kad iš pirmo žvilgsnio pažeidimų lyg ir nėra. Tačiau abejonių kyla – visų pirma, ar 1995 metais tuomečio aplinkos ministro, dabar seimo nario Broniaus Bradausko pasirašytas raštas, leidęs įkurti elnyną, teisėtas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra raštas, sakyčiau, elementarus popiergalis, kuriame nėra jokių rekvizitų ministerijos. Netgi neaišku, koks ministras. Nors kalbama, kad čia buvo 1995metais, bet mes turime kitų raštų to meto, to laikotarpio, kur yra normalūs rekvizitai, normaliai viskas pagal reikalavimus padaryta“, – teigė Seimo Antikorupcijos komisijos narė Agnė Bilotaitė.

Be to, esą saugomose teritorijose specializuoti ūkiai – kaip žvėrininkystės – negali būti steigiami.

A.Bosas įrodinėja, kad žvėrininkyste jis neužsiiminėja, o tiesiog augina laukinius gyvūnus. Tačiau neneigia, kad elnyne yra skerdykla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kažkiek galbūt abejočiau, nes jeigu čia yra kažkiek tai tų gyvūnų skerdžiama, tai kitaip, nei žvėrininkyste, nepavadinsi“, – samprotavo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis.

Dėl elnyno teisėtumo Antikorupcijos komisijos nariai kreipėsi į Aplinkos ministeriją, Specialiųjų tyrimų tarnybą, Generalinę prokuratūrą. Atsakymų tikimasi maždaug po mėnesio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų