REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vėliavų gamintojai tikina, kad prieš valstybines šventes ir sporto renginius jų prekių paklausa išauga kelis kartus.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu policininkai gyventojams primena, kad liepos 6-ąją prie gyvenamųjų namų ir įstaigų privaloma iškelti valstybines vėliavas, to nepadariusieji bus baudžiami, praneša LTV naujienų tarnyba.

REKLAMA

Didžiausių užsakymų vėliavų gamintojai sulaukia iš valstybinių įmonių, tuo metu įprasti pirkėjai trispalvę paprastai perka parduotuvėse. Vėliavų kaina, priklausomai nuo medžiagos kokybės, svyruoja iki 100 litų, tačiau už didesnę trispalvę gali tekti sumokėti ir kelis šimtus.

Pasak verslininkų, liepos 6-ąją jie sulaukia kiek mažiau pirkėjų nei vasario 16-ąją, o ypač kovo 11-ąją.

„Iš tiesų gal ir penkis kokius kartus padaugėja, nes kitu laiku mažiausiai, ko gero, užsakinėja valstybės vėliavų. Dar, aišku, labai jaučiasi per sporto varžybas, kai sirgaliai perka, o valstybinėms dienoms visgi ruošiasi paskutinėmis dienomis, nes dažniausiai prisimena prieš naktį, kad reikia užsisakyti“, – teigė įmonės „Picoline“ direktorius Audrius Zilnys.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos pareigūnai primena, kad vasario 16-ąją, kovo 11-ąją ir liepos 6-ąją iškelti valstybinę vėliava privaloma ne tik valstybinėms ir privačioms įmonėms, bet ir gyventojams. be to, trispalvės turi būti tvarkingos ir nesuplyšusios.

Švenčių dienomis trispalvę reikia iškelti 7 val. ryto, o nuleisti 22 val. vakare. Vien šiemet, policijos duomenimis, užregistruota per 400 vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimų, didesnio pareigūnų dėmesio gyventojai sulauks ir šį penktadienį, liepos 6-ąją.

„Praktika rodo, kad kuo toliau, tuo labiau mūsų žmonės pilietiškėja, ir tų vėliavų neiškėlimo faktų pasitaiko mažai. Be abejo, pasitaiko kuriozų, pavyzdžiui, kai vėliavos užkabinamos atvirkščiai. Įvairių dalykų būna“, – sakė Vilniaus aps. VPK Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Vytautas Grašys.

Vėliavų neiškėlusiems gresia baudos nuo 10 iki 30 litų, o valstybės ir savivaldybių administracijos vadovams – nuo 30 iki 60 litų. O štai už vėliavos išniekinimą – sudraskymą, subjaurojimą – gali grėsti ir baudžiamoji atsakomybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų