REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietija, anot Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo, kelis kartus prašė Maskvos suteikti politinį prieglobstį Sirijos prezidentui Bashar al Assad, praneša agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą tokį pasiūlymą kanclerė Angela Merkel pateikė birželio 1-ąją Berlyne vykusiame savo susitikime su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Tai S. Lavrovas pareiškė ketvirtadienį Maskvoje po pokalbių su Vokietijos užsienio reikalų ministru Guido Westerwelle.

REKLAMA

„Tačiau mes manėme, kad tai pokštas“, - kalbėjo S. Lavrovas. Jis teigė buvęs „gana nustebęs“, kad diskusija dėl politinio prieglobsčio B. al Asadui Rusijoje vėl kilo praėjusį šeštadienį Ženevoje vykusioje Sirijos klausimams skirtoje tarptautinėje konferencijoje.

Rusijos laikraštis „Kommersant“ prieš tai rašė apie „aktyvias Vakarų, pirmiausiai - JAV pastangas“ įtikinti Rusiją priimti B. al Asadą. Rusijos užsienio reikalų ministerija po to pareiškė, kad Maskva nesideri su Vašingtonu dėl B. al Asado ateities.

Rusija yra viena artimiausių Sirijos sąjungininkių. Ji kartu su veto teisę turinčia Kinija kelis kartus JT Saugumo Taryboje blokavo iniciatyvą pasmerkti B. al Asadą dėl kruvino protestų malšinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų