REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio popietę Simono Daukanto aikštėje Vilniuje įsteigta partija „Lietuvos sąrašas“.

REKLAMA
REKLAMA

Partijai vadovaus buvęs Pilietinės visuomenės instituto direktorius, buvęs Kauno apygardos eksteisėjos Neringos Venckienės bendražygis Darius Kuolys.

REKLAMA

Anot partijos steigėjų, partija kilo iš siekio įveikti dabartinę jėgos grupuočių savivalę ir valdžios cinizmą, sutvirtinti demokratinius ir moralinius Lietuvos valstybės pamatus.

„Lietuvos sąrašo“ partija besiskelbia esanti savarankiška bendrija, siekianti padėti sudaryti tokį kandidatų į Seimą sąrašą, kuriame būtų sąžiningi, žmonių pasitikėjimą turintys piliečiai, savo sričių profesionalai, įsipareigoję atkurti demokratinę Lietuvos Respubliką ir sugrąžinti ją žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos sąrašo“ partija, bendradarbiaudama su kitomis demokratinių permainų siekiančiomis jėgomis, žada telkti plačią demokratinę bangą Seimo rinkimams, ji teigia esanti būdas piliečiams ir demokratinėms politinėms jėgoms sutelkti.

Pagrindiniai programiniai „Lietuvos sąrašo“ siekiai yra sugrąžinti Lietuvos žmonėms pilietines galias ir atkurti tikrą savivaldą, įtvirtinti teisingumą kaip valstybės pamatą, užtikrinti žmogaus teises ir laisves, sudaryti sąlygas vidurinei klasei kurtis, rūpinantis smulkiuoju ir vidutiniu verslu, įveikiant socialinę atskirtį ir skurdą, paversti Lietuvą šalimi, kurioje jaunimas norėtų gyventi ir kurti, padėti pagrindus savarankiškai ir kūrybingai visuomenei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos sąrašo idėją remia žinomi kultūros, mokslo ir meno žmonės. Tarp partijos steigėjų daug mokytojų, studentų, ūkininkų, mokslininkų. Tarp jų – profesoriai Antanas Kulakauskas, Algis Mickūnas, Viktorija Daujotytė, Sergejus Temčinas, politikos apžvalgininkas Tomas Viluckas, Vilniaus licėjaus direktorius Saulius Jurkevičius.

Vis dėlto, pasak A. Kulakausko, jis ir ko gero dauguma jo kolegų tiesiogiai nekandidatuos. „Aš pats nekandidatuosiu į Seimą, kiek žinau, dauguma kolegų taip pat neis. Be abejo, gal kažkas kels kandidatūras vienmandatėse apygardose, visų pozicijos nežinau“, – sakė jis.

Profesorius patikino, kad „Lietuvos sąrašo“ pagrindinis tikslas yra kitų politikų bei politinių partijų vertinimas, parama vienam ar kitam asmeniui.

Politologas ir istorikas teigė, kad šis judėjimas yra tarsi tam tikras Sąjūdžio aidas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų