REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ar kada nors susimąstei, kaip galėtų atrodyti pragaras? Kiekvienos kultūros atstovai jį piešia kiek kitokiomis spalvomis, bet pragaro esmė visais atvejais vienoda – jei gyvenai nedorą ir palaidą gyvenimą, po mirties už tai teks brangiai sumokėti.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tajai nusprendė, kad žodiniai perspėjimai apie pomirtines kančias jaunajai kartai nedaro įspūdžio, todėl Tailande buvo sukurtas skulptūrų sodas, kuriame detaliai vaizduojama nelabųjų buveinė. Beje, šios skulptūros įrengtos vienoje švenčiausių budistams vietų – visai netoli milžiniškos metalinės Budos statulos ir Šimto bokštų rūmų.

REKLAMA

Wat Phai Rong Wua aplanko begalė budizmą propaguojančių žmonių, kurie atvyksta šeimomis, kartu su vaikais. Mažieji gali ne tik apžiūrėti nuostabias šventyklas, bet ir susipažinti, kaip, tajų supratimu, iš vidaus turėtų atrodyti pragaras.

Parke pastatytos skulptūros vaizduoja, kaip demonai ir monstrai kankina žmones, į vienų nelaimingųjų veidus įbesti trišakiai, kitur gigantiški pabaisos ryja žmonių vidurius. Aplink telkšo kraujo klanai... Įspūdį sustiprina per garsiakalbius transliuojamas pasakojimas apie nusidėjėlių kankinimo scenas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų