REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei „Kauno grūdai“ per 14 d. neišveš iš bankrutuojančio AB Vievio paukštyno daugiau nei 750 tūkst. jiems priklausančių vištų, paukštyno bankroto administratorius UAB „Valeksa“ ketina jas perimti ir pavesti antstoliui vištas parduoti. Kadangi per tokį trumpą laiką fiziškai neįmanoma išvežti tokio didelio kiekio vištų dedeklių, „Vičiūnų“ grupei bus sudarytos sąlygos užvaldyti „Kauno grūdų“ biologinį turtą, kurį pati įmonė vertina apie 12 mln. litų. Toks su sveiku protu prasilenkiantis sprendimas buvo priimtas antradienį Vilniaus apygardos teisme, kuris pritaikė visas paukštyno bankroto administratoriaus prašytas taikyti laikinąsias apsaugos priemones.

REKLAMA
REKLAMA

Teisininkų teigimu, pritaikytos priemonės yra perteklinės ir pažeidžia Civilinio proceso kodekso normas, todėl be išlygų jas pritaikęs teismas akivaizdžiai priėmė šališką sprendimą ir proteguoja vieną iš ginčo pusių.

REKLAMA

Rinkos specialistų vertinimu, „Vičiūnai“ šiuo metu Vievio paukštyne esančius vištų dedeklių pulkus siekia perimti todėl, kad juos užveisti iš naujo užtruktų apie pusantrų metų. Atsivežti jau užaugintų vištų dedeklių į paukštyną negalima dėl higienos normų – paukštyne kiaušinius gali dėti tik ten išsiritusios ir užaugintos vištos.

„Teismas elgiasi ciniškai – vidury baltos dienos leidžiama tiesiog atimti svetimą turtą, nes jo kažkam prireikė. Atrodo taip, lyg šioje istorijoje buvo nuspręsta visiškai atsisakyti sveiko proto ir drąsiai žengti į absurdo teritoriją. Jei šios priemonės nebus atšauktos, tektų pripažinti, kad Lietuvoje neveikia mechanizmai, kurie apsaugotų įstatymų ir bendražmogiškų moralės normų besilaikančius asmenis ar įmones“, – konstatuoja Tautvydas Barštys, „Kauno grūdų“ valdybos pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų