REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pastarąją parą nebuvo nė vieno Baltarusijos oro erdvės pažeidimo. Tokį pareiškimą trečiadienį paskelbė šalies Gynybos ministerijos spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Gynybos ministerijos pareiškimas buvo paskelbtas po to, kai kai kurios Vakarų žiniasklaidos priemonės išplatino pranešimą, kad esą trečiadienio rytą iš Lietuvos teritorijos pakilo nedidelis lėktuvas, pilotuojamas Švedijos piliečio.

REKLAMA

Meškučių desantas Baltarusijoje (nuotr. Organizatorių)Meškučių desantas Baltarusijoje (nuotr. Organizatorių)

Šis lėktuvas esą įsibrovė į Baltarusijos oro erdvę, virš Minsko numetė „pliušinių meškiukų desantą“ su agitacine medžiaga ir sėkmingai paliko šalies teritoriją.

Meškučių desantas Baltarusijoje (nuotr. Organizatorių)Meškučių desantas Baltarusijoje (nuotr. Organizatorių)

Švedijos žiniasklaida skelbia, kad iš lėktuvo buvo numesti tūkstančiai pliušinių meškučių. Šią akciją organizavo Švedijos viešųjų ryšių agentūra.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vakarų šalių žiniasklaidos, šia akcija buvo siekiama paremti Baltarusijos demokratines jėgas.

Baltarusijos žiniasklaida ir kariai sunerimo dėl pranešimų apie žaislinių meškučių įsibrovimą į šalies sostinę. Apie šį įvykį paskelbė švedų leidinys „The Local“. Buvo tikinama, kad į šalies oro erdvę įsiveržė užsienio lėktuvas, kuris į Minską išmetė tūkstančius pliušinių meškučių, siekiant palaikyti žodžio laisvę.

Švedai tikina, kad lėktuvo skrydis užtruko apie pusantros valandos ir baigėsi be incidentų. Praskridęs virš Minsko, lėktuvas išmetė žaislus – baltarusių protesto akcijos simbolius. Prie meškučių buvo prikabinti maši parašiutai ir lapeliai su lozungais apie žodžio laisvę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šio triuko organizatoriai – švedų reklamos agentūra „Studio Total“.

„The Local“ paviešino pilotų komentarus, tačiau neskelbė jų pavardžių dėl jų pačių saugumo. Pilotai papasakojo, kad skrido labai žemai ir gerai suvokė, kad rizikuoja būti numušti arba pasodinti į kalėjimą, tačiau liko patenkinti įvykdyta „misija“.

Tačiau patys Minsko gyventojai tikina, kad reklamos agentūros žodžiai – melas. Gyvenantys prie Prezidento rūmų žmonės tikino, kad jokio „meškučių desanto“ ar žemai skrendančių lėktuvų virš miesto nebuvo matyti.

Meškiukų desantas Baltarusijoje (nuotr. Organizatorių)Meškiukų desantas Baltarusijoje (nuotr. Organizatorių)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų