REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolo klubų laukia pirmieji šių metų išbandymai Europoje. Ketvirtadienį UEFA Europos lygos pirmojo atrankos etapo pirmąsias rungtynes žais Marijampolės „Sūduva“ ir „Šiauliai“. Marijampoliečiai namuose priims Daugpilio „Daugava“ ekipą, o šiauliečiai rungtyniaus Taline su „Levadia“, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Priims vieną iš Latvijos lygos lyderių

„Sūduva“ Marijampolėje rytoj priims Latvijos čempionato bronzos medalininkę „Daugava“ komandą. Antro pagal dydį Latvijos miesto Daugpilio reprezentacinė ekipa šiemet pretenduoja į čempionų titulą ir sužaidusi rungtynėmis mažiau dviem taškais lenkia Rygos „Skonto“.

REKLAMA

„Daugava“ ekipoje rezultatyviausias – 13 įvarčių pelnęs gruzinas Mamuka Ghonghadze. Ekipoje žaidžia dar vienas gruzinas, kroatas, nigerietis ir penki Rusijos pilietybę turintys žaidėjai.

„Tai gerai subalansuota, patyrusių žaidėjų komanda. Šiame sezone ji atrodo puikiai ir iki nelemtų rungtynių su „Skonto“ pirmavo Latvijos čempionate“, - klubo svetainei fksuduva.lt apie varžovus sakė „Sūduvos“ treneris Virginijus Liubšys.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį Marijampolės ekipa namuose skaudžiai nusileido Panevėžio „Ekranui“ 2:3 po paskutinėmis minutėmis praleisto įvarčio. Pasak V.Liubšio, pirmadienį visiems buvo sunku, tačiau žaidėjai jau atsigavo.  „Tai tik vienas pralaimėjimas. Rungtynės buvo labai svarbios, bet reikia žiūrėti į priekį, nes laukia dar svarbesnės. Joms būsime pasiruošę. Abiejų komandų galimybės yra lygios“, - teigė treneris.

Lygiai ekipos sužaidė ir birželio 2 dieną vykusiose draugiškose rungtynėse – 2:2. Tačiau tada „Sūduvai“ neatstovavo į šalies rinktines pakviesti žaidėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sūduva“ ir „Daugava“ ketvirtadienį susitiks nuo 19 val. 30 min Marijampolės „Arvi“ stadione. Šias rungtynes planuoja transliuoti Marijampolės televizija, o internetu – Futbolo.TV.

Estijoje sieks pergalės

Šiandien į Taliną žaisti pirmųjų etapo rungtynių išvyko „Šiaulių“ komanda. Šiauliečių varžovais bus viena tituluočiausių Estijos komandų, septyniskart šalies čempionė „Levadia“. Šiemet Talino ekipa čempionate po 18 turų žengia trečioje vietoje, nors nė karto nėra pralaimėjusi.

Įdomu tai, kad 2011 metais komandos buvo susitikusios Baltijos futbolo lygos ketvirtfinalyje. Estijoje 1:0 laimėjo „Šiauliai“, o atsakomosiose rungtynėse namuose jiems pakako lygiųjų 0:0.

REKLAMA

„Levadia“ ekipai atstovauja vien Estijos futbolininkai – išskyrus vienintelį legionierių, vartininką iš Ukrainos Romaną Smiško. Šis žaidėjas mūsų futbolo sirgaliams jau pažįstamas, nes prieš ketverius metus yra atstovavęs  Vilniaus „Vėtrai“.

„Talino komanda - mobili, jauna ir labai gerai fiziškai pasiruošusi. Šios ekipos branduolys jau treti metai kartu ir atrodo, kad ši komanda yra gerai susižaidusi. Sieksime Estijoje įmušti ir pasistengti nepraleisti“, - prieš kelionę klubo tinklapiui fcsiauliai.lt kalbėjo komandos vyr. treneris Gediminas Jarmalavičius.

Rungtynės tarp „Levadia“ ir „Šiaulių“ bus žaidžiamos nuo 18 val. 45 min.  Atsakomoji dvikova vyks liepos 12-ąją Šiauliuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų