REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus universitete liepos 8-12 d. vyks 19-sis Tarptautinis garso ir vibracijų kongresas (ICSV19).

REKLAMA
REKLAMA

Kongrese bus perskaityta daugiau nei 400 mokslinių pranešimų svarbiais fundamentaliųjų tyrimų ir praktinių taikymų akustikos, triukšmo ir vibracijų klausimais, sakoma VU pranešime. Paskaitas skaitys žymiausi šių sričių specialistai: Jensas Blauertas (Vokietija), Rymantas Kažys (Lietuva), Hughas Huntas (Anglija), Eleonora Carletti (Italija), Eitanas Kimelas (Israelis), Xiaofeng Sun (Kinija), Leif Kari (Švedija). Į kongresą atvyks virš keturių šimtų dalyvių iš daugiau kaip penkiasdešimties pasaulio šalių. Gausiausių delegacijų laukiama iš Anglijos, Pietų Korėjos ir Vokietijos.

REKLAMA

Pasak konferencijos rengėjų, akustiniai ir vibracijų tyrimai yra labai aktualūs įvairioms žmogaus gyvenimo ir veiklos sritims, nuo moderniausių technologinių sprendimų iki aplinkosaugos ir sveikatos bei gyvenimo kokybės. Kongrese bus kalbama apie apsaugą nuo triukšmo ir vibracijų, apie architektūrinę, muzikinę, psichologinę, fiziologinę, biologinę, fizikinę akustiką, ultragarsą ir jo sąveika su gyvomis ląstelėmis, termoakustiką, pastatų bei mechanizmų vibraciją ir jos poveikį žmogui ir kt. Renginio metu veiks paroda, kurioje įvairių šalių kompanijos pristatys savo naujausius produktus kongreso tematika.

Kongreso atidarymas įvyks liepos 9 d. (pirmadienį) 9.30 val. Vilniaus Kongresų rūmuose. Ten pat vyks ir plenariniai posėdžiai, kuriuose bus skaitomos apžvalginės paskaitos. Darbas sekcijose persikels į Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto auditorijas. Kongreso uždarymas – liepos 12 d. 11.30 val. Vilniaus universiteto teatro salėje, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų