REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo liepos pirmos dienos  tėvai jau neša pareiškimus į Panevėžio miesto socialinės paramos skyrių dėl nemokamo vaikų maitinimo, tačiau dalies jų prašymai nebus priimami. Nusivilti teks gyventojams, kurių šeimos vidutinės pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra didesnės kaip 525 litai, bet mažesnės kaip 700 litų.

REKLAMA
REKLAMA

Per pirmąjį šių metų pusmetį Savivaldybė jau panaudojo visas tokiems atvejams šiemet skirtas lėšas.

REKLAMA

Nemokamiems pietums mokiniams iš tų  šeimų buvo skiriami 2 procentai socialinei paramai finansuoti kalendoriniams metams gautų valstybės biudžeto lėšų.

Panevėžio savivaldybė vaikų nemokamam maitinimui ir vienkartinėms mokyklinėms priemonėms pirkti šiemet yra gavusi 3 milijonus 714  tūkstančių litų.

Šiais metais nemokamas maitinimas išimties tvarka buvo skirtas 435 moksleiviams.

Pagal įstatymus teisę gauti nemokamą maitinimą turi visi vaikai, kurių šeimos vienam nariui tenka  mažiau kaip 525 litai. Jeigu vieno šeimos nario pajamos didesnės nei ši suma, bet mažesnės už 700 litų, jiems nemokamas maitinimas gali būti skiriamas esant ypatingoms sąlygoms šeimoje. Pavyzdžiui, jeigu vaiką augina vienas iš tėvų, jeigu šeimoje yra 3 ir daugiau vaikų iki 24 metų, o vyresnieji mokinio broliai ar seserys mokosi dieniniuose skyriuose, taip pat – jei vienas iš tėvų yra neįgalus ar pensininkas, socialinės rizikos šeimų vaikams.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar tokių šeimų vaikai iki metų pabaigos mokyklose jau negaus nemokamų pietų.

Panevėžio socialinės paramos skyriaus duomenimis, pernai išimties tvarka nemokamas maitinimas buvo skirtas 625 vaikams.

Iš viso nemokamą maitinimą gaudavo apie 5550 vaikų.

Panevėžio rajono savivaldybė nemokamą maitinimą išimtiems tvarka šiemet skyrė  tik 54 vaikams. Lėšų tam dar yra pakankamai.

Iš viso nemokamą maitinimą šiemet gavo beveik 3 tūkstančiai rajono moksleivių.

Inga SMALSKIENĖ, Sekunde.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų