REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po sensorinio ekrano pasirodymo nauju „ultrabook“ tipo nešiojamų kompiuterių plėtros etapu taps valdymo balsu sąsaja ir galimybė atpažinti vartotojų gestus, teigia „Intel“ atstovai. Iš principo šios technologijos gali būti susietos su bet kuriuo nešiojamuoju kompiuteriu, tačiau būtent „Intel“ proteguojami kompiuteriai nusprendė sukurti poligoną šių sprendimų testavimui.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo „Globes“, kompanija „Intel“ už keletą milijonų JAV dolerių įsigijo Izraelio kompaniją „IDesia Biometrics“, kuri specializuojasi technologijų, skirtų atpažinti žmogų pagal širdies ritmą, kūrime. Pastaroji charakteristika, metodo autorių teigimu, yra ne mažiau unikali nei žmogaus pirštų atspaudai, ausų forma arba akies rainelės piešinys. Be to, žmogaus širdies ritmą sunku suklastoti.

Darbui su šiuo „biometriniu parašu“ užteks paprasčiausiai uždėti pirštą ant specialios metalinės plokštelės – sensoriaus. Iš esmės, pastaroji technologija gali būti naudojama ne tik vartotoų identifikavimui, tačiau ir širdies ir kraujagyslių veiklos sutrikimų diagnostikai. Kaip būtent „Intel“ pasinaudos įsigyta technologija kol kas nepatikslinama. Negalima atmesti galimybės, kad nauja technologija bus įdiegta ne viename „Intel“ produkte, nes amerikiečių kompanija taip pat aktyviai domisi sveikatos apsaugos sritimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų