REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įprasta, kad Lietuvos kurortuose apsilankoma norint pasikepinti kaitrioje saulėje ir pasidžiaugti jūros teikiama gaiva. Tačiau neatsiejama poilsio prie jūros dalis yra vietų, kur būtų galima skaniai pavalgyti, paieška.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau toli gražu ne visiems, patingėjusiems kuistis nuomojamo buto virtuvėje, pasiseka renkantis kavinę. Portalą Balsas.lt pasiekė pasipiktinusio skaitytojo laiškas apie vienus ne itin pavykusius pietus Šventojoje esančioje kavinėje „Po liepa“.

REKLAMA

Druska ar maistas?

Balsas.lt skaitytojas pasakojo, kad į minėtą kavinę su dar dviem žmonėmis užsuko prieš keletą dienų. Suviliojo reklama: „Lietuviški patiekalai. Kviečiame skaniai pavalgyti“. Kadangi buvo apie 16 val., dienos pietų padavėja pasiūlyti nebegalėjo.

Kavinė Kavinė „Po liepa“ Šventojoje (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Teko rinktis iš įprasto meniu. Pasirinkimas buvo iš tiesų gausus, o kainos gana didelės, bet itin stipriai nesikandžiojo. Vienas iš valgančiųjų išsirinko kugelį su kiaulės ausimi (11 litų), kitas bulvinių blynų su mėsa (12 litų), o trečioji paprastų blynelių su varške bei kavos (12,5 litų).

REKLAMA
REKLAMA

Po 15–20 minučių ant stalo atkeliavo blyneliai su varške. Netrukus padavėja jau nešė skaniai atrodančių cepelinų lėkštę. Palaukit, kažko nesupratau... Cepelinų??? „Mes neužsisakėme cepelinų!“. Padavėja lyg negalėdama tuo patikėti keletą kartu perklausė „Ar tikrai?“. Tikrai. Ne itin patenkinta ji sugrįžo į virtuvę...

Netrukus atkeliavo užsakytas kugelis. Po pirmų kąsnių įtarimų sukėlė ne iki galo iškepusios bulvės. Bet netrukus gromuliuoti maistą burnoje pasidarė dar sunkiau, nes kugelis buvo žvėriškai sūrus. Pasiteiravus, ar būtų galima gauti papildomai grietinės, padavėja atsakė, kad neverta, nes pora šaukštelių šio „stebuklo“ kainuos 3 litus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šmaikšti padavėja pridūrė, kad „galite pasiskolinti grietinės nuo draugo blynų su mėsa“. Humoras, aišku, sveikas dalykas, tačiau minėto draugo, kuris šiaip nėra prieš sūrų maistą, blynai taip pat buvo sunkiai valgomi. Tačiau nėra to blogo, kas neišeitų į blogesnį. Maisto kokybė nebuvo vienintelis nemaloniai nuteikęs dalykas...

Užmušantis kvapas

Apsilankymas kavinėje įrengtame vyrų tualete taip pat paliko neišdildomą, o tiksliau tariant sunkiai „išvėdinamą“ prisiminimą.

Nė akimirkos nesuabejota, kad tame kavinės tualete buvo privemta ir nors plika akimi to pamatyti nepavyko (bent jau tiek pasisekė), tačiau uoslė išdavė šios kavinėje įrengtos „įstaigos“ priešistorę.

REKLAMA

Niekas nė nepasivargino pasirūpinti oro gaivikliu (būkite protingi, nepagailėkite tų kelių litų), kuris bent iš dalies būtų išgelbėjęs situaciją. Pasisekė bent tiek, kad į tualetą nutarta eiti jau pavalgius to nepaprastai „gardaus“, greičiausia sūrime laikyto, maisto.

Priešingu atveju, rezultatas būtų panašus į tą, kuris užsiuodė toje itin nepatogiai apibūdinamoje vietoje. Ir pabaigoje... Greičiausia, nereikėtų stebėtis, kad per valandą praleistą kavinėje lankytojų pavyko sutikti tik vieną kitą. Moralas galėtų būti gana paprastas – verta eiti ten, kur yra daug žmonių, priešingu atveju gali likti „po liepa“ ir su burbančiu skrandžiu.

Dėkojame už informaciją ir raginame kitus Balsas.lt skaitytojus pranešti apie maisto įstaigas, kuriose (ne)rekomenduotumėte apsilankyti. Informaciją kviečiame siųsti adresu: [email protected].

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų