REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Greičiausia daugelis yra susidūręs su situacija, kai poilsiaujant pajūryje tiesiog prispiria reikalas ir nebežinai kur dėtis. Kultūros stokojantys iškart puola į jūrą arba slepiasi kopose, bet šiek tiek supratingesni ieško vietų, kur tai būtų galima padaryti be jokių sąžinės priekaištų.

REKLAMA
REKLAMA

Per Latvijos kurortus keliavę Balsas.lt žurnalistai atliko nedidelį eksperimentą. Situaciją padiktavo kelionės metu susiklosčiusios aplinkybės. Prieš išvyką nuspręsta nesikeisti grynųjų, o visur atsiskaityti banko mokėjimo kortele. Todėl netikėtai užsimanius į tualetą smulkių vietinių pinigų reikėjo kaip oro.

REKLAMA

Neplanuotas eksperimentas atliktas Liepojos ir Jurmalos kurortuose esančiuose viešuosiuose tualetuose. Verta pastebėti, kad abiejų kurortų paplūdimiuose laikinų biotualetų, kurie, nors ir užrakinti, Lietuvoje yra gana populiarūs, aptikti nepavyko.

Sutiko su šypsena

Pirmasis išbandymas teko Liepojai. Prie pat jūros esančio viešojo tualeto darbuotoja nusišypsojo išgirdusi, kad atvykėlis iš Lietuvos neturi nė vieno santimo. Apsilankymas šiame viešajame tualete įkainotas 10 santimų (~ 50 ct).

REKLAMA
REKLAMA

Vietoj santimų pasiūlius euro centų pensinio amžiaus moteris tik papurtė galvą ir su šypsena lūpose tarstelėjo: „Eikite, ką jau čia su jumis darysi.“

Maža to, be darbuotojos draugiškumo maloniai nuteikė tualeto švara. Labai tvarkingai įrengtas ir privalomai higienai reikalingomis priemonėmis aprūpintas viešasis tualetas paliko gerą įspūdį. Tokiu atveju pagalvoji, kad Palangoje esantis viešasis tualetas (prie pat jūros tilto) taip pat galėtų būti apmokestintas, nes švara jis tikrai nepasižymi.

Pradėjo auklėti

Antrasis „būtinosios reikmės objektas“ aptiktas Jurmaloje. Tiesa, šiek tiek atokiau nuo jūros esančiame pramogų parke.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiame parke įrengta daugybė pramogų vaikams, todėl natūralu, kad tualetas yra būtinybė tiek jiems, tiek laisvalaikį su atžalomis praleisti susirinkusiems suaugusiems.

Šįkart kaina dvigubai didesnė – 20 santimų (~ 1 Lt.). Tačiau prie įėjimo pasitiko šiurkščių bruožų darbuotoja. Pusamžė moteris iš pradžių tik numoja ranką į prašymą pasinaudoti viešuoju tualetu nemokamai. O pasiūlius euro centų, moteris lepteli: „Ką aš su tais tavo eurais darysiu?“

Vėliau viešojo tualeto sargė dar apie minutę auklėja (tarsi mažą vaiką), kad jeigu jau vyksti į Latviją, tai būtinai turi išsikeisti vietinių pinigų. Vėliau, kiek atlyžusi ji mosteli ranka į duris ir kažką neaiškiai sumurma, kad paskubėčiau. Tualetas taip pat tvarkingas, bet po išklausyto moralo nori nešti kudašių kuo toliau ir neturint santimų niekada negrįžti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų