REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ispanija toliau tęsia dominavimą sporto arenose. Ne išimtis ir „Moto Grand Prix“ pasaulio čempionatas – visose trijose klasėse pirmauja šios šalies lenktynininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Elitinės „MotoGP“ klasės bendrojoje įskaitoje vis labiau ryškėja trijų lyderių pranašumas. Du iš jų – ispanai: Jorge Lorenzo („Yamaha“, 140 tšk.) ir Dani Pedrosa („Honda“, 121). Į šią kovą sugebėjo įsiterpti tik dabartinis pasaulio čempionas australas Casey Stoneris („Honda“, 140).

REKLAMA

Praėjusį savaitgalį vykusios lenktynės Aseno trasoje pasižymėjo geram trileriui būdingu siužetu. J. Lorenzo jau pirmajame posūkyje pasitraukė iš lenktynių, kai į jį visu greičiu rėžėsi Alvaro Bautista. Šis sekmadienį Zachsenringo trasoje laukiančias lenktynes turės pradėti iš rikiuotės uodegos, bet tai menkai paguodė J. Lorenzo. 2010 metų pasaulio čempionas varžovo veiksmus pavadino „beprotiškais“ ir reikalavo gerokai rimtesnių nuobaudų. J. Lorenzo nesėkme iš karto pasinaudojo C. Stoneris, pasivijęs pagrindinį oponentą bendrojoje įskaitoje.

REKLAMA
REKLAMA

Lenktynės Asene įsiminė ne vien dėl incidento pirmajame posūkyje. Daugeliui lenktynininkų iškilo rimtų problemų dėl užpakalinių minkštų padangų, o Benas Spiesas („Yamaha“) prisipažino paskutiniuose ratuose labai bijojęs, kad padanga tiesiog sprogs. Padangas čempionato dalyviams tiekianti Japonijos kompanija „Bridgestone“ pažadėjo atlikti nuodugnius tyrimus. Rezultatai turėtų paaiškėti iki savaitgalį vyksiančio Zachsenringo etapo.

Kitose dviejose motociklų klasėse viršūnėje prieš 8-ąjį (iš 18) čempionato etapą taip pat įsitaisė Ispanijos lenktynininkai. „Moto2“ klasėje Olandijos trasoje laimėdamas Marcas Marquezas (127 tšk.) šiek tiek atitrūko nuo pagrindinių persekiotojų Andrea Iannoneso (104), Polo Espargaro ir Thomo Luthi (po 96), o mažiausios klasės įskaitoje lyderio poziciją sustiprino sparčiai tobulėjantis geriausias praėjusio sezono naujokas Maverickas Vinalesas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį savaitgalį Zachsenringe visų lenktynininkų laukia nauji išbandymai. Trasa nėra ilga (3671 m) ir pasižymi siaurais ir lėtai įveikiamais posūkiais, todėl dažniausiai čia vyksta labai atkakli ir įtempta kova dėl kiekvienos pozicijos.

Klausimas kitas – ar šį sekmadienį Zachsenringe kas nors sugebės nebepraleisti į priekį Ispanijos lenktynininkų?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų