REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiojoje Britanijoje nuteisti du vyrai, vienas jų iš Lietuvos, kurie pasinaudodami kenkėjiška programa pavogė kitų asmenų banko sąskaitų ir kredito kortelių duomenis, skelbia Britanijos spauda.

REKLAMA
REKLAMA

Birmingeme gyvenantis 28 metų Pavelas Cyganokas buvo suimtas šių metų balandį ir pirmadienį buvo nuteistas kalėti penkerius metus. 26 metų Estijos pilietis Ilja Zakrevskis už grotų praleis ketverius metus. Abu vyrai pasinaudojo Trojano tipo programa „SpyEye“, kuria įsilaužėliai naudoja prieš internetinės bankininkystės klientus.

REKLAMA

Trečias vyras šioje byloje – 45 metų latvis Aldis Kruminis – buvo pripažintas kaltu dėl pinigų plovimo ir buvo nuteistas kalėti dvejus metus.

Tyrimas buvo pradėtas šių metų sausį. „Kaltinamieji sukūrė itin organizuotą informacinių technologijų infrastruktūrą, kuri leido jiems vykdyti nusikaltimus“, – sakė Londono policijos Kovos su nusikaltimais elektroninėje erdvėje padalinio detektyvas konsteblis Bobas Berlsas (Bob Burls).

Bylos duomenimis, 2010 metų kovą į Didžiosios Britanijos kolegas dėl I. Zakrevskio kreipėsi Estijos pareigūnai. Jie įtarė, kad I. Zakrevskio taikinais tapo Britanijos finansų institucijos. Vėliau pareigūnai nustatė maždaug 1 tūkst. užkrėstų kompiuterių, kurie buvo prijungti prie tarnybinės stoties Britanijoje. Pareigūnai taip pat nustatė, kad minėtų nusikaltėlių aukomis tapo ne tik Britanijos, bet ir Danijos bei Nyderlandų piliečiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų