REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA) Kennedy kosmoso centre  Floridoje pademonstravo būsimojo kosminio laivo „Orion“ korpusą.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad išoriškai „Orion“ primena 7-ąjį ir 8-ąjį praėjusio amžiaus dešimtmetį NASA naudotus kosminius laivus „Mercury“ ir „Apollo“,  tačiau yra didesnis. Plačiausioje korpuso vietoje „Orion“  skersmuo siekia 5 metrus. 23 tonų masės „Orion“ korpusas pagamintas iš aliuminio. Kosminio laivo korpusą NASA užsakymu pagamino bendrovė „Lockheed Martin“, pranešė „Space.com“.

REKLAMA

Dabar NASA specialistai per pusantrų metų „Orion“ korpuse turės sumontuoti reaktyvinius variklius, šiluminę izoliaciją, energijos tiekimo ir bei kitas sistemas ir būtiną įrangą. Planuojama, kad pirmasis „Orion“ skrydis į kosmosą įvyks 2014 metais. Naująjį kosminį laivą į orbitą iškels sunkioji raketa „Delta-4“. Pirmojo skrydžio metu „Orion“ pakils be astronautų (šis kosminis laivas yra keturvietis), apskries aplink Žemę 2 kartus ir parašiutais bus nuleistas į Ramųjį vandenyną.

Antrasis bandomasis „Orion“ skrydis – vėlgi be astronautų – numatytas 2017 metais.  Jei kosminio laivo bandymai bus sėkmingi, 2021 metais  su „Orion“ į kosmosą pakils ir JAV astronautai, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų