REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažiausiai 8 500 Lenkijoje gyvenančių nelegalių imigrantų pasinaudojo valdžios pasiūlyta amnestija, kuri suteikia jiems teisę legaliai gyventi ir dirbti šalyje, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Lenkija apie amnestiją paskelbė sausio mėnesį. Ja gali pasinaudoti mažiausiai ketverius metus Lenkijoje gyvenantys imigrantai. Amnestija pasinaudoti galėjo ir tie, kuriems iki 2010 metų sausio 1 dienos nebuvo suteiktas pabėgėlių statusas.

REKLAMA

Didžiausią legalizuotų imigrantų grupę sudaro vietnamiečiai. Taip pat yra nemažai pakistaniečių ir ukrainiečių. Manoma, kad Lenkijoje yra mažiausiai 40 tūkst. nelegalių imigrantų. Amnestijos prašymai buvo priimami visoje šalyje iki pirmadienio vidurnakčio.

Lenkijos imigracijos biuro vadovas Rafal Rogala sakė, kad kai kurie nelegalūs imigrantai galėjo atvykti iš kitų Europos Sąjungos (ES) valstybių, kad pasinaudotų Lenkijos siūloma amnestija. Jis sakė, kad bet kokiame amnestijos pasiūlyme yra „amnestijos turizmo“ rizika. Pasak jo, kitose šalyse, pavyzdžiui, Italijoje ir Ispanijoje, buvo ta pati situacija, kai kitose ES valstybėse narėse gyvenę imigrantai atvyko į amnestiją siūlančią šalį, kad legalizuotų savo statusą.

Lenkija priklauso Šengeno zonai, todėl dauguma keliautojų gali laisvai kirsti valstybės sienas.

Daugiau nei 80 proc. nelegalių imigrantų į ES patenka per Graikiją. Graikijos imigrantų centrai perpildyti ir susikaupė daugybė registracijos prašymų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų