REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mobiliosios programėlės Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės gyvenime yra išsikovojusios svarbią vietą, atskleidė telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ apklausa. Dauguma rinktinės narių savo išmaniuosiuose telefonuose turi daugiau nei 10, o kai kurie – ir virš 20 programėlių. Krepšininkai jų pagalba sužino svarbiausias naujienas ir palaiko ryšį su artimaisiais bei gerbėjais.

REKLAMA
REKLAMA

„Omnitel“ pasidomėjus, kurios programėlės yra populiariausios ir daugiausiai naudojamos Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės narių, paaiškėjo, jog tai – naujienų programėlės. Be jų savo išmaniojo telefono neįsivaizduoja visi apklausti rinktinės žaidėjai, išskyrus Joną Valančiūną.

REKLAMA

Socialinių tinklų programėlės – taip pat vienos dažniausiai naudojamų tarp rinktinės vyrų. Šioje kategorijoje absoliuti lyderė – „Facebook“. Vienintelis Deividas Dulkys prisipažino pirmenybę teikiantis „Twitter“ programėlei.

Socialinių tinklų programėlėms abejingiausias rinktinės žaidėjas – Simas Jasaitis. Paklaustas, kokias tris programėles aktyviausiai naudoja savo mobiliajame telefone, Simas apibendrino jas vienu žodžiu „Žaidimai!". Žaidimų programėlėms neatsispiria ir užkietėję „Angry Birds“ gerbėjai Robertas Javtokas bei Jonas Valančiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu tai, kad sporto pasaulio naujienų programėlės didelio krepšininkų dėmesio nesulaukia – vienintelis D.Dulkys telefone naudoja „ScoreCenter“ programėlę, suteikiančią naujausią informaciją apie svarbiausius rezultatus.

Apklausos metu taip pat paaiškėjo, jog didžiausi fotografuoti ir redaguoti nuotraukas skirtų programėlių naudotojai – komentatorius ir sporto žurnalistas Linas Kunigėlis bei „Instagram“ fanas Martynas Pocius.

"Rinktinės krepšininkai renkasi tokias pačias mobiliąsias programėles kaip dauguma žmonių – pirmenybę jie teikia socialinių tinklų, naujienų bei pramoginėms programėlėms. Siekdami paskatinti žmones atrasti išmaniųjų įrenginių galimybes, įgyvendiname išmanizacijos programą, kuri pirmąkart išmanųjį telefoną rankose laikančiam žmogui leidžia greitai perprasti jo naudojimo ypatybes“, – teigia „Omnitel" viceprezidentas rinkodarai ir paslaugoms Darius Maikštėnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo gegužės mėnesio vartotojams, „Omnitel" salone įsigijusiems naują išmanųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį su „Android“ operacine sistema, salono darbuotojai gali per kelias minutes įdiegti jame programėlių rinkinį, pritaikytą kliento poreikiams. Ši paslauga yra nemokama ir teikiama kliento pageidavimu.

Naujojoje „Omnitel“ išmanizacijos programoje šiuo metu yra septyni – „Mamos“, „Tėčio“, „Moksleivio“, „Ežio“, „Studento“, „Išmanaus“, „Senjoro“ – išmaniesiems telefonams skirti programėlių rinkiniai. Planšetinių kompiuterių vartotojams bus siūlomi du programėlių paketai – „Visai šeimai“ arba „Darbui ir laisvalaikiui“. Išmaniųjų įrenginių turėtojai naujuosius programėlių rinkinius gali parsisiųsti iš programėlių parduotuvių „Android Market“ ir „App Store“ bei įsidiegti ir patys. Į išmaniuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius su „Android“ operacine sistema - vienu paspaudimu, o į „iPhone“ ir „iPad“ šių rinkinių programėles galima parsisiųsti atskirai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų