REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paaiškėjo, kad beveik pusė darbuotojų, įdarbintų pastatyti olimpinį Londono parką buvo užsieniečiai, skelbia „Mail Online“.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant ministrų pažadų, kad olimpiada sukurs tūkstančius darbo vietų britams, keturi iš dešimties darbų atiteko užsienio piliečiams.

REKLAMA

Dienraščio gauti duomenys rodo, kad maždaug 18,4 tūkst. darbo vietų iš 46 tūkst. atiteko žmonėms iš užsienio, ypač Rytų Europos.

Žurnalistai pažymi, kad tuo pačiu metu britų darbininkai ekonominės krizės įkarštyje vargo negalėdami rasti užsiėmimo statybų industrijoje.

Olimpinių žaidynių rengėjai skelbė šūkį „Britiški darbai britų darbininkams“, tačiau paaiškėjo, kad nors 98 procentai kontraktų iš tiesų atiteko Britanijoje registruotoms įmonėms, tačiau niekas nekontroliavo, kokios tautybės asmenys dirba pačioje įmonėje.

Verslininkai teisinasi, kad šalyje pritrūko darbo rankų, tačiau kritikai teigia, jog rangovai tiesiog norėjo kuo daugiau pasipelnyti ir samdė kuo pigesnę darbo jėgą.

Tarp užsienio piliečių, dirbusių pasirengiant olimpinėms žaidynėms daugiausia būta rumunų, airių, lietuvių, lenkų ir bulgarų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų