REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Moterų sporto klubo Panevėžyje 31 metų vadovė D. T. neteisėtai pasisavino daugiau kaip 80 tūkst. litų motinystės išmokų. Ji privalės jas grąžinti, taip pat sumokėti 26 tūkst. litų baudą.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį sprendimą, išnagrinėjęs Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorų perduotą baudžiamąją bylą, priėmė Panevėžio apylinkės teismas.

REKLAMA

Bylos duomenimis, prieš trejus metus „Sodros“ darbuotojų įtarimus sukėlė kas mėnesį gaunamos tūkstantinės motinystės išmokos. Prokurorams atlikus ikiteisminį tyrimą, paaiškėjo, kad klubo savininkė, siekdama gauti didesnes išmokas per motinystės ir vaiko auginimo atostogas, klastojo dokumentus ir 800 litų atlyginimą pakėlė iki dviejų, vėliau - iki septynių tūkstančių litų.

Pasak Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės Aurelijos Gališanskytės, atliktas tyrimas parodė, jog nusikalstama veika buvo įvykdyta kruopščiai suplanavus ir apgalvojus, nes atlyginimas buvo pakeltas būtent tais mėnesiais, iš kurių vėliau buvo skaičiuojamos motinystės pašalpos.

REKLAMA
REKLAMA

Įstaiga turėjo ribotas galimybes sumokėti jai padidintą iki septynių tūkstančių litų atlyginimą, todėl, siekiant parodyti didesnes nei gaunamos pajamos, nuteistoji suklastojo keliasdešimt buhalterinės apskaitos dokumentų.

Klubą lankančios moterys sumokėdavo už vieną ar du mėnesius, tačiau jo vadovė dokumentuose apgaulingai nurodydavo, kad abonementas įsigytas metams.

Civilinį ieškinį patirtai žalai atlyginti pateikusi „Sodra“ reikalavo, kad klubo vadovė, pažeidusi įstatymus, sugrąžintų visus per motinystės ir vaiko auginimo atostogas jai sumokėtus pinigus - 105 tūkst. litų. Teismas iš dalies patenkino prašymą ir priteisė sumokėti tik neteisėtai išmokėtą 81 tūkst. litų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų