REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Papua Naujosios Gvinėjos policija ėmė tirti žmogžudystes, kurios buvo įvykdytos ritualiniais tikslais Madango provincijoje. Tyrėjų duomenimis, su tuo susiję kargo kulto šalininkai, kurie dievina krovinių vežimą oro transportu.

REKLAMA
REKLAMA

Policija praneša, kad Bogija apylinkėje per praėjusį savaitgalį buvo nužudyti septyni žmonės, o su šiais nusikaltimais susiję daug žmonių. Visos aukos buvo atskirų kaimelių gyventojai, rašo „The Sydney Morning Herald“.

REKLAMA

Žmonės buvo nužudyti naudojantis peiliais, skirtais pjaustyti krūmus. Be to, preliminariais duomenimis, nužudymai lydimi ir kanibalizmo atvejų.

Nusikaltėlių motyvus dar reikia nustatyti, tačiau, policijos pareigūnų manymu, su nužudymais susijusi socialinė grupė. „Mes žinome, kad tai – plačiai išplitęs judėjimas“, – teigė policijos atstovas.

Papua Naujosios Gvinėjos policijoje pažymėjo, kad ritualinės žmogžudystės niekaip nesusijusios su parlamento rinkimais, vykstančiais šalyje. Tuo tarpu balsavimas Bogijos ir kaimynėse Madango provincijos apylinkėse, kuris turėjo įvykti liepos 6 dieną, laikinai sustabdytas.

REKLAMA
REKLAMA

Kargo kultas (krovinių garbinimas) atsirado Melanezijoje. Šio religinio mokymo šalininkai, kuriuos taip pat vadina „lėktuvų garbintojais“, tiki, kad šiuolaikinės prekės sukurtos protėvių dvasių ir skirtos Melanezijos tautai.

Klasikiniai kultai išsivystė Antrojo pasaulinio karo metu ir iškart po jo. Didelis krovinių kiekis buvo atgabentas į salą, karinės kampanijos prieš Japoniją metu, dėl to kardinaliai keitėsi salos gyventojų buitis. Pramoniniu būdu pagaminti rūbai, konservai, palapinės, ginklai pasirodė saloje, kad aprūpintų armiją, taip pat ir salos gyventojus, kurie buvo karių palydovai ir svetingi šeimininkai. Pasibaigus karui karinių oro pajėgų bazės buvo apleistas, tačiau tarp vietinių gyventojų išplito fanatiškas tikėjimas dieviška šių daiktų kilme.

Kad ir vėl gautų kargo bei pamatytų krentančius parašiutus, salos gyventojai imituoja karių, jūreivių ir lakūnų veiksmus. Iš medžio jie pasigamino ausines ir pridėdavo jas prie ausų. „Lėktuvų garbintojai“ taip pat mėgdžiojo lėktuvo leidimosi signalus, būdami iš medžio pastatytose pakilimo takuose, uždegdavo fakelus, kad būtų apšviesti tie takai ir švyturiai. Kargo kulto nariai tiki, kad statybos ir imitacijos pritrauks krovininius lėktuvus, kurie yra laikomi dvasių pasiuntiniais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų