REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Staigmenų olimpinės atrankos turnyre ilgai laukti nereikėjo - Angolos krepšininkai parklupdė makedonus jau pirmąją varžybų dieną. Vienas europiečių komandos lyderių „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas Predragas Samardžiskis po rungtynių prisipažino atvirai - afrikiečiai buvo neįvertinti.

REKLAMA
REKLAMA

- Predragai, kas nutiko?

- Angola mus nustebino - padarėme tokią pat klaidą, kaip pernai visi mūsų varžovai. Jie pataikė neįtikėtinus metimus pirmoje pusėje, susikrovė pranašumą ir išsaugojo jį iki pabaigos. Mes priartėjome, bet nepakankamai - lieka rungtynės su zelandais, bet situacija mums dabar yra kur kas blogesnė.

REKLAMA

- Neįvertinote varžovų?

- Taip, be jokios abejonės. Manau, kad laikėme save grupės favoritais galvodami, kad turėsime dvejas lengvas rungtynes. Angola turi keletą individualiai stiprių žaidėjų, kurie šiandien žaidė gerai ir išnaudojo visas įmanomas galimybes - įmetė, veržėsi, perdavinėjo kamuolį. Jie mus tiesiog nužudė savo puolimu. Esame pakankamai gynybinė komanda, o jie mums įmetė 84 taškus.

- Ko pritrūko jūsų komandai?

- Agresijos gynyboje. Antroje pusėje parodėme, kad galime gintis - per pastaruosius dvejus trejus metus tai buvo mūsų kelrodė žvaigždė. Neturiu supratimo, kaip paaiškinti tai, kas nutiko. Esu praradęs amą. Mums reikėjo didesnio suolo indėlio, daugiau kamuolių po savo krepšiu. Kai jie pramesdavo, dažnai ėmė atšokusius kamuolius. Taip pat pridarėme daugybę klaidų. Turime mažai laiko atsigauti ir pasirengti rungtynėms su Naująja Zelandija, komanda, kurią pažįstame truputį geriau. Jei leisime jiems mesti kaip šiandien, neturime jokių šansų. Šįvakar turime pasimokyti iš savo klaidų ir pasistengti laimėti rytoj.

REKLAMA
REKLAMA

- Tai turėtų būti pamoka ir kitoms komandoms?

- Taip, šiais laikais visi moka žaisti krepšinį. Net jei nesate girdėįę tų vardų, nereiškia, kad jie nemoka žaisti. Ar mums viskas baigta? Be abejonės, ne. Jei laimėsime ryt, jei šypsosis sėkmė, į kitą etapą pateksime iš antros vietos. Tačiau kitame etape bus sunkiau, jei Rusija užims pirmą vietą. Žinome kaip žaisti prieš rusus, bet rusai, ko gero, yra šio turnyro favoritė. Bet taip toli nežiūrime - ruošiamės kitoms rungtynėms ir turime ištaisyti klaidas. Jei ne šiems metams, tai kitų metų Europos čempionatui.

Romanas Buršteinas, Krepsinis.net iš Karakaso

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų