REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Po daugiau kaip penkių valandų apklausos filipinietis Lorenzo Anres Hernandezas, turintis Pietryčių Azijos patiekalų kavinę Trakuose, paleistas iš policijos, jam skirta apsauga.

Po daugiau kaip penkių valandų apklausos filipinietis Lorenzo Anres Hernandezas, turintis Pietryčių Azijos patiekalų kavinę Trakuose, paleistas iš policijos, jam skirta apsauga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos prokuratūrai  iš Trakų pareigūnų perėmus baudžiamąją bylą, kurioje nusikalstamo pasaulio atstovas Stanislovas Narkevičius, pravarde Narkuša, kaltinamas viešosios tvarkos trikdymu ir lengvu sveikatos sutrikdymu, sostinės pareigūnai pirmadienį po pietų iškvietė Filipinų verslininką apklausai į Vilniaus policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybą.

REKLAMA

Filipinietis paleistas po daugiau nei penkių valandų apklausos. Nuo Narkušos nukentėjęs verslininkas tarpininkaujant vertėjui parašė pareiškimą, jam padėjo advokatas.

Bijo dėl savo šeimos

Neoficialiais duomenimis, verslininkas per apklausą teigė bijantis dėl savo šeimos ir įsitikinęs, kad vieną dieną jo kavinė gali supleškėti.

Kol kas pareigūnai pateikė S. Narkevičiui įtarimus dėl viešosios tvarkos trikdymo bei lengvo sveikatos sutrikdymo.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos pareigūnai įtaria, kad išpuolis sekmadienio vakarą Trakuose – mėginimas pagąsdinti verslą pradėjusį filipinietį. Ar jam siūlytas „stogas“ reikalaujant mokesčio, aiškinamasi. Operatyviniais duomenimis, Narkuša kontroliavo prekybos verslą Trakuose ir Azijos atstovo įsiliejimas jam atrodė nepageidaujamas.

Rusiški keiksmai ir įžeidimai

Filipinietis L. A. Hernandezas portalui Balsas.lt sakė, kad toks išpuolis prieš jį ir jo šeimą Trakuose – pirmas per kelis mėnesius, kuomet kavinė pradėjo veikti.

Lietuvę vedęs L. A. Hernandezas, Vilniuje jau įkūręs tris restoranus, nutarė atidaryti dar vieną Trakuose. Kavinė „Mojo“ laikoma sėkminga – čia lankosi nemažai miesto svečių ir vietinių gyventojų. Juolab, kad ir meniu įvairus, tinka tiek vegetarams, tiek mėsos mėgėjams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mėlynėmis nusėtu veidu verslininkas pasakojo, kad jis su žmona tvarkėsi darbo dienai pasibaigus, kai pro šalį ėjo S. Narkevičius. Vyriškis atrodė blaivus, mano filipinietis.

„Jis perlipo per tvorelę nuo šaligatvio ir ėmė kažką kalbėti rusiškai. Paskui pastūmė. Kai nukritau,  išvadino beždžione, paskui juodžiu. Kitų žodžių nesupratau, bet suvokiau, jog jie skirti mano išvaizdai“, – pasakojo susijaudinęs verslininkas, kuris per priėmimus JAV ambasadai ruošia maistą.

Pasikvietė dar septynis

Paskui, anot L. A. Hernandezo, S. Narkevičius pasikvietė dar septynis žaliūkus, kurie ėmė mušti verslininką. Jam smogė į veidą, spardė  pilvą, kojas, išvadino įvairiais jo tautybę ir išvaizdą žeidžiančiais žodžiais.

REKLAMA

„Mano žmona ėmė rėkti, prarado balsą. Laimė, vaikų tuo metu nebuvo kavinėje. Policija atvyko tik po pusvalandžio, nors nuovada yra vos už kelių šimtų metrų“, – nusivylęs Lietuvos teisėsaugininkais kalbėjo verslininkas.

Nors ir parašė pareiškimą, tačiau teigė bijantis dabar gyventi Trakuose.

Reikalavo atskiros kameros

Atvežtas į areštinę S. Narkevičius reikalavo atskiros kameros ir televizoriaus, jam nepatiko ir valgis.

Šiuo metu jis teisiamas dėl mėginimo papirkti Trakų rajono savivaldybės klerkus, todėl iš karto buvo uždarytas į areštinę. Trečiadienį prokurorai kreipsis į teismą su prašymu jį suimti mėnesiui.

REKLAMA

Vilniaus miesto apygardos teismas aiškinasi, ar buvęs  Trakų rajono meras Vytautas Petkevičius ir savivaldybės administracijos direktorius Leonardas Karnila, siekdami išvengti Naujosios Sąjungos (NS) skolos už remonto darbus, į pagalbą pasitelkė su Trakų nusikalstamu pasauliu siejamą S. Narkevičių.

 Trakų šešėlinio pasaulio garsenybė S. Narkevičius pravarde Narkuša, tikina neprisimenąs, kas jo mobiliuoju telefonu galėjo kalbėtis su S. Čiapo žudikais (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo) (nuotr. Balsas.lt) S. Narkevičius, pravarde Narkuša (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Sąjunga su savivaldybės klerkais

Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai V. Petkevičiui ir L. Karnilai pateikė  kaltinimus dėl bendrininkavimo prievartaujant turtą, kai panaudodami psichologinę prievartą vertė bendrovės „JPSF“ direktorių Juozą Pipirą atsisakyti 80 tūkst. Lt skolos. Šis kaltinimas yra pareikštas ir S. Narkevičiui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bylos duomenimis, dar 2006-ųjų balandį „JPSF“ ir NS Trakų skyriaus vadovas V. Petkevičius sutarė, kad už 180 tūkst. Lt bus suremontuotos pagal panaudos sutartį NS iš savivaldybės skirtos patalpos Trakų centre. Darbus statybininkai baigė per kelis mėnesius, tačiau, kaip teigia bendrovės vadovas J. Pipiras, už darbus NS neatsiskaitė.

Verslininkas sako ne kartą bandęs iš V. Petkevičiaus atgauti pinigus, tačiau – nesėkmingai. Kai specialiosios tarnybos susidomėjo Trakų valdžia ir valdininkų kabinetuose buvo sumontuota slapta pokalbių pasiklausymo aparatūra, pavyko užfiksuoti keletą pokalbių, susijusių su atsiskaitymu už atliktus remonto darbus.

REKLAMA

Dar 2007-ųjų lapkričio 28-ąją į V. Petkevičiaus kabinetą, kuriame buvo ir L. Karnila, atvyko J. Pipiras ir S. Narkevičius. J. Pipiras teigia, kad pasikalbėti jį mero kabinete pasikvietė V. Petkevičius ar L. Karnila.

Pokalbio metu verslininkui buvo nurodyta išrašyti naują sąskaitą-faktūrą – mažesnei sumai.

Ikiteisminio tyrimo metu parodymus duoti atsisakęs V. Petkevičius pirmadienį teisme sakė, kad J. Pipirą pažinojo iš anksčiau, nes jis yra atlikęs remontą jomotinos namuose.

Daugiau kaip dvejus metus politikus stebėję ir jų pokalbius įrašinėję STT pareigūnai įtaria, kad buvęs administracijos vadovas L. Karnila paėmė 10 tūkst. Lt kyšį iš tarpininkės už tai, jog Trakų savivaldybė sutiktų parduoti Kudrionių kaime esančią poilsio bazę už 2,5 mln. litų.

REKLAMA

Šie pastatai seniai buvo parduodami, tačiau esą niekaip nepavykdavo rasti pirkėjo. Pastatus nusprendusios įsigyti bendrovės atstovams per tarpininkus buvo pasakyta, kad reikia sumokėti 200 tūkst. litų kyšį, kad nebūtų padidinta šios poilsio bazės pardavimo kaina.

Kaip jau skelbta, jis taip pat buvo įtariamas paėmęs 4 tūkst. eurų iš vieno verslininko, kuris yra L. Karnilos šeimos draugas. Taip buvo tariamasi, kad ta bendrovė laimėtų konkursą gatvių ir šaligatvių valymo mašinų pirkimams.

L. Karnila iš kito verslininko taip pat įtariamas paėmęs 10 tūkst. Lt už tai, kad Dializės centrui būtų išnuomota katilinė. Tiesa, iš jos valdininkas reikalavo 10 kartų didesnės sumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, L. Karnila savivaldybėje Dializės centro vadovui yra perdavęs Naujosios sąjungos ir Liberalų ir centro sąjungos sąskaitas, į kurias buvo pervesta 30 tūkst. Lt.

Prokurorų duomenimis, liberalcentristai gavo 10 tūkst. Lt, socialliberalai – dvigubai didesnę sumą. Šiame epizode minimos buvusio Trakų rajono mero V. Petkevičiaus bei buvusio jo pavaduotojo S. Raščiausko pavardės.

S. Narkevičius yra ne kartą teistas – įtartas reketu ir išprievartavimu, kalėjo dėl savivaldžiavimo. Jis taip pat patyrė ne vieną priešininkų mėginimą susidoroti, į ji netgi buvo pasikėsinta susprogdinant katerį, kuriuo S. Narkevičius plaukiojo.

Taip pat skaitykite:

Trakuose Narkuša su 7 parankiniais užpuolė filipinietį kavinės savininką(foto)(video)

Policija sulaikė filipinietį verslininką ir jo žmoną sumušusį Narkušą (video)(foto)

Po verslininko užpuolimo Trakuose – Filipinų ambasados nota (foto)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų