REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Vilniuje, sporto bare „Stars & Legends“, pristatytas dokumentinis filmas apie pirmąjį nepriklausomos Lietuvos olimpinį čempioną disko metiką Romą Ubartą. Filmą „Pirmasis“ sukūrė Lietuvos televizijos kūrybinė grupė.

REKLAMA
REKLAMA

Rugpjūčio 5 dieną sukaks 20 metų nuo R. Ubarto triumfo Barselonos olimpinėse žaidynėse.

Iš Pamario kilęs R. Ubartas 1986 metais Štutgarte (Vokietija) tapo Europos čempionu, o 1988 metais Seule (Pietų Korėja) - olimpiniu vicečempionu. Jo geriausias asmeninis rezultatas - 70 m 6 cm (pasiektas 1988 m.). R. Ubartas sportininko karjerą baigė 2002 metų liepą. Šiuo metu jis dirba treneriu Lietuvos olimpiniame sporto centre.

REKLAMA

50 minučių trukmės filme prisiminimais apie R.Ubarto vaikystę, jo kelią į didįjį sportą dalijasi jo tėvai, brolis, seserys, mokytojai, treneriai. Filmo autorius, Lietuvos televizijos operatorius Stasys Petkus sakė, kad mintį sukurti filmą apie R. Ubartą jis brandino nuo pat vaikystės draugo pergalės Barselonoje. S. Petkui, kuris su R. Ubartu mokėsi Juknaičių (Šilutės r.) mokykloje, filmą padėjo sukurti žurnalistė Gintarė Grikštaitė, operatorius Žilvinas Petkus (filmo autoriaus sūnus) ir montažo režisierius Miroslavas Stankevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Tas dvi dienas Barselonoje - kai Romas iškovojo pergalę ir kai per apdovanojimų ceremoniją kilo Lietuvos trispalvė - buvome labai laimingi. Tai buvo kažkas nepaprasto ir nuostabaus“, - po filmo pristatymo prisiminė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentas Artūras Poviliūnas. Anot jo, labai svarbu kad filme parodytas ne tik sportas, bet ir žmogus sporte. LTOK vadovas labai džiaugiasi, kad filmas pasirodė prieš pat Londono olimpines žaidynes.

„Filmas apie mane, todėl negaliu nei girti, nei peikti. - žurnalistams sakė kuklumu išsiskiriantis R. Ubartas. - Filmo kūrėjams pasakiau praktiškai viską, ką norėjau. Teko prisiminti ir malonias akimirkas, ir sunkius momentus“.

R. Ubartas teigė, kad iš Barselonos olimpinių žaidynių jam labiausiai įsiminė penktasis metimas, kuris tapo pergalingu, ėjimas į sektorių paskutiniajam, jau nieko nelėmusiam bandymui ir apdovanojimo ceremonija.

Dokumentinį filmą „Pirmasis“ liepos 23 dieną rodys Lietuvos televizija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų