REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei krizė gilės, Europos Sąjungą gali palikti ne tik Jungtinė Karalystė, bet ir kitos šalys. Europos politikai aktyviai naudojasi besitęsiančia krize savo naudai. Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas straipsnyje dienraščiui „The Sunday Telegraph“ prakalbo apie tai, ar nevertėtų surengti referendumą ir paklausti tautos, ar ši dar nori, kad šalis liktų Europos Sąjungoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Man žodžiai „Europa“ ir „referendumas“ gali stovėti šalia, ypač jei mes tikrai siūlome keisti mūsų šalies valdymą, tačiau iš pradžių duokite mums galimybę suteikti žmonėms teisę rinktis“, – rašo D. Cameronas.

REKLAMA

Britanijos konservatorių partijos lyderis savo straipsnyje yra atsargus ir nemini jokių konkrečių datų ir nesieja referendumo su krize, tačiau jis tikrai jaučia britų nuotaikas. Pastaruoju metu tarp Britanijos žmonių vis aiškiau girdėti nepasitenkinimas, jog jie „maitina“ neseniai Europos Sąjungos valstybėmis narėmis tapusias šalis.

Maždaug prieš pusmetį dienraštis „The Daily Mail“ atliko visuomenės apklausą, ir paaiškėjo, jog maždaug 70 proc. žmonių nori, kad Jungtinė Karalystė išstotų iš Europos Sąjungos. Britų politologai sako, jog referendumas dėl narystės ES gali tapti dalimi konservatorių priešrinkiminės kampanijos prieš artimiausius parlamento rinkimus, kurie įvyks 2015 metais.

Verta paminėti, kad D. Cameronas asmeniškai nėra už Britanijos pasitraukimą iš Bendrijos bei referendumo šiuo klausimu rengimą. Tačiau to nori dauguma Konservatorių partijos narių. Jie jau surinko pakankamai parašų, kad būtų galima rengti referendumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų